Op deze plekken wil je een wandlamp!

Wandlamp

Heb jij al een wandlamp? Een wandlamp kan heel praktisch zijn, maar ook heel stylish. In dit artikel bespreek ik plekken waar een wandlamp goed op zijn plaats is en wat het voor je kan doen op deze plekken in (of om) het huis.

Bij de trap en op de gang

Het plaatsen van wandlampen bij de trap raad ik zeker aan. Zelf heb ik eigenlijk altijd een wandlamp gehad gehad langs de trap of op de overloop boven. Een wandlampje op deze plek is enorm praktisch. Zo is de trap ’s avonds ook verlicht en als je ’s nachts naar het toilet moet, dan brandt er ook een lichtje op de gang.

Wandlamp naast het bed

Wandlampen langs het bed vind ik enorm mooi! Daarnaast is het erg handig, want je gebruikt deze gewoon als nachtlampje. Wanneer ik ooit mijn bed vrij in een kamer kan zetten, dan wil ik hier heel graag twee wandlampen langs. Wanneer je passende designs kiest en dit combineert met een mooie lichtbron kun je met behulp van wandlampen een fantastische sfeer neerzetten. Verlichting is namelijk enorm bepalend voor sfeer in ruimtes en wanneer je dit goed gebruikt kun je hier zoveel meer uithalen voor je interieur!

Verlichting in de badkamer

De badkamer is een plek waar je je verlichting het liefst ‘on point’ hebt. Goede (extra) verlichting is dan ook fijn om hier te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van wandlampen voor naast de badkamerspiegel. Wil je praktisch licht dat ook geschikt is voor het doen van bijvoorbeeld je make up? Dan kies je het liefst voor een lamp / lichtbron die je ook kunt instellen naar koelwit licht. Een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting is natuurlijk ook een optie!

Buiten wandlamp met sensor

Heb jij buiten al een lamp hangen? Een wandlamp voor buiten, voor bij de voordeur of schuur, kan ik je echt aanraden. Dit is handig voor als je in het donker thuiskomt. Zo heb je een lampje in de tuin en licht bij de voordeur. Dat maakt het vinden van het slotgat toch wat makkelijker! Een buiten wandlamp heeft echter nóg een fijn doel: beveiligen. Wanneer je gebruik maakt van een lamp met bewegingssensor, die dus aanspringt bij het waarnemen van bewegingen, heb je een extra middel dat ongewenste gasten kan afschrikken.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *