Schoonmaken in het onderwijs zal nooit meer hetzelfde zijn

Schoonmaken in het onderwijs

Als je gaat studeren of kinderen hebt die naar school gaan, wil je graag dat je als student of dat je kinderen in een veilige omgeving kunnen studeren. Niets is zo hinderlijk als vieze toiletten. Er hangen zelfs briefjes in de toiletten dat je na gebruik het toilet netjes achter moet laten. Maar het houdt niet alleen op bij de WC. Want sinds de uitbraak van het coronavirus is er veel meer aandacht gekomen voor schoonmaken in het onderwijs. Corona heeft de kijk op een schone school behoorlijk veranderd. Dat is maar goed ook.

Waarom is een schone school zo belangrijk?

Studenten komen veelal samen op school. Het betekent dat de meeste mensen die in het onderwijs zitten als leraar of als student er het grootste gedeelte van de dag doorbrengen. Dat betekent dat je een nette leeromgeving mag verwachten. Anders vormt dat een bron van ergernis. Want niet iedere student of docent is even gezond. Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld last hebben van astma. Dwarrelt er dan veel stof rond? Dan kan dat een behoorlijke aanslag op de longen zijn. Naar je medemens omkijken hoort er gewoon bij.

Daarnaast is goed schoonmaken in het onderwijs belangrijk vanwege het grote aantal mensen dat er dagelijks rondloopt. We hebben van corona kunnen leren; voor je het weet ben je ziek en lig je dagenlang met hoofdpijn en hoge koorts in bed. Studenten missen belangrijke lesstof en lopen achterstanden op. En het ziekteverzuim in het onderwijs is sinds de uitbraak van het coronavirus steeds hoger worden. Dat betekent dat er meer mensen ziek thuiszitten. Dat is niet helemaal je eigen schuld, maar een goed schoonmaakbedrijf voor scholen kan er wel voor zorgen dat minder mensen ziek worden.

Schone toiletten horen erbij

Niets is zo hinderlijk als een vies toilet. De WC is niet netjes achter gelaten en je ziet de resten van je voorganger nog zitten. Dat is niet alleen erg smerig, maar het zorgt er ook voor dat je wordt blootgesteld aan allerlei ziekmakende bacteriƫn. Je kan er maar zo een infectie van oplopen. Er zitten veel bacteriƫn en virussen rondom de WC, zo blijkt zelfs uit Amerikaans onderzoek. Zeker als je voorganger een virus als het Norovirus bij zich heeft, is de kans op besmetting groot.

Maar de grootste kans om ziek te worden loop je als je de deurklinken of de kraan aanraakt. Deze moeten vaak worden schoongemaakt. Schoonmaken is dus erg belangrijk in het onderwijs. CSU schoonmaakbedrijf kan dit verzorgen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *