DecoTime Crafts glitter alcohol inkt review | Wat is het en wat kun je ermee?

DecoTime Crafts glitter alcohol inkt van Action review

Alcohol inkt is ontzettend leuk voor creatieve doeleinden. DecoTime Crafts heeft nu ook alcohol inkt uitgebracht, mét glitters! Omdat ik natuurlijk hartstikke benieuwd ben naar de kwaliteit van deze inkt heb ik alle kleuren aangeschaft. Ik neem je mee in mijn kennismaking met de DecoTime Crafts glitter alcohol inkt!

Alcohol inkt

Alcohol inkt is een leuk product voor creatieve doeleinden en een veel gezien product in de wereld van scrapbooking en journaling. Omdat alcohol verdampt en vloeit kun je er leuke effecten mee bereiken. Voorheen waren deze inkten vooral te koop van duurdere hobbymerken. Eerder schreef ik een artikel over het zelf maken van alchohol inktsprays en nu zijn er ook alcohol inkten met pipet – én glitter! – te koop bij Action. Deze zijn van het merk DecoTime Crafts.

DecoTime Crafts glitter alcohol inkt van Action review

DecoTime Crafts glitter alcohol inkt

De DecoTime glitterinkt – zoals Action het noemt – is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn te koop per setje van twee kleuren en dit kost €0,99. Er zijn maar liefst 8 sets glitter alcohol inkt uitgebracht, wat betekent dat er meteen al 16 verschillende kleuren zijn om mee aan de slag te gaan.

  • Groene alcohol inkt
  • Blauwe alcohol inkt
  • Petrol / Aqua alcohol inkt
  • Paarse alcohol inkt
  • Gele alcohol inkt
  • Oranje alcohol inkt
  • Zwarte alcohol inkt
  • Roze alcohol inkt

Van geel tot roze, van paars tot groen en van rood tot zwart. Genoeg keuze dus! Er zijn kleuren met gouden en met zilveren glitters.

DecoTime Crafts glitter alcohol inkt van Action review

Action alcohol inkt gebruiken

Met alcohol inkt kun je de leukste effecten bereiken voor jouw creatieve knutselprojecten. Om tot de mooiste resultaten te komen is het belangrijk om te weten dat je met deze inkt het beste kunt werken op niet-poreuze ondergronden. Er zijn verschillende – dure – papiersoorten om te gebruiken in combinatie met alcohol inkten, maar zelf gebruik ik graag een meer budgetproof ondergrond: fotopapier. Het fotopapier dat ik gebruik voor de DecoTime Crafts glitter alcohol inkten heb ik ook bij Action gekocht.

Je kunt met deze alcohol inkten bijvoorbeeld de tofste achtergronden maken voor het zelf maken van kaarten. Wat dacht je van een achtergrond gemaakt met alcohol inkt en het daarop handletteren van een tekst? Je kunt de inkt ook gebruiken voor het kleuren van glas, acryl en metaal of gebruik de inkt om te handletteren.

DecoTime Crafts glitter alcohol inkt van Action review

Tips voor DecoTime Crafts glitterinkt van Action

Zorg dat je je ondergrond en handen beschermt – en eventuele sieraden afdoet – want het is nogal hardnekking spul.

Wil je aan de slag met alcohol inkt? Dan raad ik je aan om gewoon ergens te beginnen met kliederen en je te laten verrassen door de inkten. Zelf besloot ik om wat druppels inkt op het papier te laten vallen en te spelen met het sprayen van pure alcohol, hier reageert de inkt namelijk op. Hiermee kun je leuke effecten bereiken.

Schud de inkten – terwijl je het flesje rechtop houdt – een beetje van links naar rechts om de glitters te verspreiden. Wil je juist liever zo min mogelijk glitters, laat dan het potje rusten.

Omdat de DecoTime alcohol inkt van Action enorm gepigmenteerd is, kun je deze ook gebruiken als kleurpigment voor een DIY alcohol inktspray.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *