DIY | Alcohol inktspray zelf maken voor creatieve doeleinden

DIY Alcohol inktspray zelf maken

Het is belangrijk én leuk om creatief bezig te blijven. In dit blogartikel leer ik je dan ook hoe je zelf DIY alcohol inktspray kan maken, om hier vervolgens creatief mee aan de slag te gaan.

Wat is alcohol inkt

Wat is het en wat kun je ermee? Dat vraag je je misschien af. Alcohol inktsprays zijn ontzettend leuk voor creatieve doeleinden.

Je bent vast wel bekend met de reactie van alcohol. Het vloeit en vervliegt. Hier kun je dus hele toffe creatieve effecten mee creëren! Het is erg leuk om achtergronden mee te maken.

Probeer het sprayen met alcoholinkten eens uit op fotopapier. Door de gladde ondergrond zul je de gave effecten optimaal zien! Je kunt alcohol inktspray ook gebruiken op robuustere, niet gladde oppervlakken. Je zult dan een met een gewone inktspray vergelijkbaar effect krijgen.

DIY Alcohol inktspray

Heb jij alcohol over van het zelf handgel maken? Deze kun je nu gebruiken om zelf alcohol inktspray te maken. Dit heb je nodig:

  • Sprayflesjes
  • Alcohol (70% of meer, allemaal bruikbaar)
  • Stiften
  • Mini trechter
  • Schaar
  • Oude pincet

Zo maak je inktspray

Allereerst een waarschuwing: bescherm je ondergrond!

Allereerst haal je de stift (het inktstuk) uit het stift omhulsel. Het verschilt per stift hoe je dit doet. Over het algemeen kan je met een pincet de stift die je normaal op papier zet uit het omhulsel trekken. Vaak kun je de achterzijde – een soort dopje – ook openmaken. In een ander geval kost het iets meer moeite en moet je het omhulsel kapot knippen. Je hebt in ieder geval de inkstift nodig.

Vervolgens doe je deze in het reisflesje. Indien het niet in zijn geheel past doe je dit in stukjes of probeer je het dubbel te vouwen.

Vervolgens vul je het reisflesje – met behulp van een mini trechter – met alcohol. Je kunt een paar keer flink schudden en vervolgens kun je het flesje het beste een aantal uren, of een dag, laten rusten. Je zult zien dat de alcohol de inkt opneemt en de inktstift uiteindelijk ‘schoon’ is.

Vervolgens kun je de inktstiften verwijderen of laten zitten. De alcohol heeft de inkt opgenomen en het is tijd om je DIY alchohol inktspray te gebruiken!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *