Geniet langer van jouw favoriete geurkaars met deze tips voor het branden

Geurkaars branden tips

Ook jij hebt waarschijnlijk geurkaarsen in huis. Niets is fijner én gezelliger dan het branden van een lekkere geurkaars. Ik geef je een aantal tips zodat waarmee je langer kunt genieten van jouw favoriete geurkaars!

Tip 1: Knip de lont

Het branden van mijn kaarsen is een wereld van verschil sinds ik ontdekte dat je het beste een stuk van je kaarslont kun knippen. Je laat deze kort boven de kaars uitsteken. Door de korte lont krijg je een kleine vlam, waardoor je kaars rustig en regelmatig op zal branden.

Bij een langere lont krijg je een onregelmatigere vlam, herkenbaar?

Tip 2: Laat de hele laag smelten

Langer van je kaarsen genieten? Dan is het belangrijk dat je kaarsen laat branden totdat de gehele bovenste laag is gesmolten alvorens je de kaars uitblaast.

Door het bovenste laagje te smelten voorkom je de vorming van ’tunnels’. Dan blijft kaarsvet aan de zijkanten plakken en je kunt de lont steeds lastiger afknippen en aansteken. De kaars wordt dan sneller onbruikbaar!

Steek je favoriete geurkaars dus niet aan als je weet dat je hem zo weer uitblaast, want het smelten van de bovenste laag van een kaars duurt al snel minimaal een uur!

Tip 3: Voorkom een geheel vloeibare kaars

Hoewel je je kaars dus niet te kort moet branden en tijd moet geven om te kunnen smelten, moet je ook opletten dat je de kaars niet te lang brandt. Wanneer je de geurkaars te lang brandt zal deze geheel vloeibaar worden en is het mogelijk dat de lont gaat verschuiven.

Brand de kaars dus niet té lang en over het algemeen niet langer dan 4 uur. Je kunt dit gewoon zelf een beetje in de gaten houden.

Tip 4: Knip zwarte bolletjes van de lont na het branden van de geurkaars

Ook na je eerste gebruik houd je de lont van je geurkaars bij. Het kan best dat je deze nog een keer vaker kort mag knippen. Bovendien komt het vaak voor dat er na het branden van een geurkaars zwarte bolletjes vormen op de lont. Door deze af te knippen zal

Tip 5: Hergebruik

Is de geurkaars helemaal opgebrand? Hergebruik de verpakking dan. Veel kaarsen komen in een mooi glas, of in een blikje met deksel. Deze zijn ideaal om te hergebruiken. Bijvoorbeeld als houder voor je makeup kwasten of voor het opbergen van kleine spulletjes. Het staat ook nog eens ontzettend leuk!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *