DIY | DIY macrame wandkleed zonder zelf úren te knopen!

DIY macrame wandkleed Action

Macrame. De naturelle en bohemian look, net zoals de stijl van de zolderslaapkamer van mijn ouders. Je ziet het nog steeds veel en ik vind het leuk! Ik maakte een wandkleed zonder zelf úren te knopen. Het is heel simpel én budgetproof! Lees meer over het DIY macrame wandkleed.

Trend: Macrame

Macrame, een mooie trend. Zelf heb ik echter niet het geduld om uren te knopen. Het idee voor het DIY wandkleed kreeg ik toen ik bij Action leuke macrame vloerkleden zag liggen. Deze zijn 50 x 80 cm (niet zo groot dus!) en kosten €5,95. Er zijn drie verschillende varianten.

DIY wandkleed

DIY macrame wandkleed

Voor deze DIY heb je slechts een paar materialen nodig. Het maken van deze wandhanger is simpel en kost je niet veel tijd!

  • kleed
  • stok (ik gebruikte een stuk van een bezemsteel
  • touw
  • kleine spijkers en hamer

Zoals je leest zijn de benodigdheden simpel en budgetproof.

DIY wandkleed

En dan…

Het maken van een DIY macrame wandkleed van het Action macrame vloerkleed is echt ontzettend simpel. Door het gebruiken van het vloerkleed heb je de basis al en hoef je zelf niet úren te knopen. Handig voor als je niet zoveel geduld of tijd hebt! Je rolt het kleed een stuk om het midden van de stok. Vervolgens zet je dit vast met een aantal kleine spijkers die, je door het kleed, in de stok slaat. Zo zorg je dat het kleed vast zit aan de stok.

Vervolgens knoop je touw aan beide kanten van de stok. Je kunt hiervoor elk touw of garen gebruiken, als het maar stevig genoeg is. Aan het touw kun je het DIY macrame wandkleed ophangen. Zelf koos ik ervoor om bovenaan nog een stukje touw om te knopen zodat er een lusje ontstaat.

En dan heb je een mooi macrame wandkleed! De DIY wandhanger is echt ontzettend simpel te maken en het resultaat mag er wezen. Ik vind ‘m hartstikke tof!

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

  1. Leuk zeg, wandkleden zijn weer helemaal on-trend en terug van weggeweest. Mooi om te zien hoe de stijlen van vroeger weer terugkomen in het interieurbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *