Het Huis Uit | Het kiezen van een vloerkleed

Vloerkleed Vintage Mintgroen
Het kiezen van een vloerkleed blijkt moeilijker dan gedacht! Hier heb ik dan tot nu toe ook het meest mee gestruggled bij het kiezen van items voor in mijn toekomstige interieur. Uiteindelijk heb ik toch een keuze gemaakt die ik je graag uitleg en laat zien.

Het kiezen van een vloerkleed

Dit was dus echt moeilijk! Er is ook zoveel keuze en ik heb nog geen specifieke ideeën hoe mijn appartement straks ingedeeld en ingericht gaat worden. Wel weet ik dat er een aantal stijlen zijn die ik met elkaar wil verweven, wat het kiezen van een vloerkleed misschien nog wel moeilijker maakt!

Want ja. Kies ik bij een vloerkleed voor een moderne print, een vintage stijl? En ga ik voor hoogpolig of juist laag? En ook een keuze maken in de afmeting wanneer je de ruimte niet gezien hebt én nog geen bank hebt is toch wel moeilijk. Toch wist ik dat ik erg graag een vloerkleed wilde omdat je hiermee gemakkelijk een meer huiselijke sfeer creëert. Ik heb er dan ook voor gekozen om hierin toch al een keuze te maken.

Vintage Vloerkleed Mintgroen

Na lang dubben, twijfelen en rondkijken heb ik een – volgens mij weloverwogen – keuze gemaakt. Ik heb gekozen voor Vintage vloerkleed Moods Mintgroen N0.05 van Volero en ben hier ontzettend blij mee! De ‘Moods’- collectie is gebaseerd en geïnspireerd op originele authentieke Perzische tapijten.  Het kleed is gemaakt van Polyester en bevat een toplaag van Chenille. Polyester zou zorgen voor stevige kwaliteit en Chenille zorgt ervoor dat het kleed toch zacht aan voelt. Het mintgroene vloerkleed is verkrijgbaar in 4 verschillende maten. Er zal dus altijd een afmeting bijzitten die perfect binnen je interieur pas

Vintage Vloerkleed Mintgroen

Waarom heb ik deze keuze gemaakt?

Zoals ik al zei, het kiezen van een vloerkleed is moeilijk. Ontzettend moeilijk! Ook heb ik nog geen bank, wat de keuze niet gemakkelijker maakt. Gelukkig heb ik wel al een beetje een idee wat voor een bank ik straks wil. Toch heb ik een keuze kunnen maken en deze ligt ik graag toe.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een mintgroen vloerkleed in vintage stijl. Waarom? De mintgroene kleur vind ik mooi staan bij een lichte én donkere vloer. Dit vind ik erg belangrijk. De vloer van het appartement heb ik niet gezien, wel heb ik gehoord dat deze donkerder is. Het is dus belangrijk dat ik het vloerkleed mooi vind passen bij een donkere vloer maar zelf vind ik het belangrijk dat het kleed ook past bij een lichtere vloer mocht ik deze in de toekomst nog mee willen verhuizen. Ook is het een vlak kleed. Ik heb echt de meest mooie en leuke hoogpolige kleden gezien, maar dit lijkt mij niet echt handig. Over het algemeen vind ik subtielere salontafels mooi en dit zou misschien niet stevig staan.  Doordat er in het kleed de vintage stijl en een moderne kleur gecombineerd zijn kan ik er veel kanten mee op en is er de mogelijkheid om verschillende stijlen te combineren met het vloerkleed en in het interieur.

Ik heb gekozen voor een afmeting van 160 x 230 cm. Dit is wel ‘groot’ en te combineren met een bank maar bedekt niet een gehele vloer. Met deze afmeting is het ook nog mogelijk om het kleed te verplaatsen, bijvoorbeeld bij de eethoek.

Nogmaals excuses voor het ontbreken van sfeerfoto’s. Dit maak ik in september helemaal goed met jullie wanneer ik intrek heb genomen in het appartement en alles ingericht is. Stay tuned!

Naar welke aspecten kijk jij bij het kiezen van een vloerkleed? Of heb jij liever geen vloerkleed?

 

Misschien vind je dit ook interessant

20 reacties

  1. Ik vind ‘m erg mooi! Het idee van een vloerkleed in de woonkamer vind ik super en dat wou ik zelf ook altijd, maar voor ons is het niet echt praktisch.

  2. Wat een prachtig kleed! Ik kan ook niet wachten om een mooi nieuw kleed aan te schaffen als ik straks samen ga wonen met mijn vriend. Het geeft zoveel sfeer aan de kamer. Ik heb al een mooie lichte pers liggen en wil er graag nog een tijdloos berber kleed bij. Gelukkig weet ik al wat ik wil, er is zoveel keus!

  3. Ik snap je struggle, lijkt me lastig al iets kopen als de rest nog niet bekend is. Ik ben nog geen jaar geleden verhuisd en heb bewust gekozen om geen vloerkleed te nemen, de reden hier voor is niet dat ik het niet mooi vind. Maar meer dat met een 7 jarige en een hond het niet heel praktisch is haha.

  4. Wij hebben geen vloerkleed, hoewel ik er best één zou willen. Maar manlief lijkt een kleed vreselijk onpraktisch. Ik hoop nog altijd een keer tegen zo’n mooi kleed aan te lopen dat manlief alsnog overstag gaat ;).

  5. Wat een plannen! Best gewaagd om al te investeren voor je je appartement hebt gezien. Je hebt een goede smaak, dus waarschijnlijk komt het helemaal goed.

  6. Een vloerkleed zou fijn zijn als je een vloer hebt van bijvoorbeeld laminaat. Dat kan erg goed worden. Ik zou alleen graag eerst willen zien waar ik terecht kom. Grote stap die je gaat maken!

  7. Een vloerkleed biedt wel heel wat warmte in je huis maar aangezien ik een hond heb die regelmatig wat haren verliest heb ik ik liever geen in huis. Wat dat betreft kies ik dan liever voor de handig te onderhouden! Om. Of maar te zwijgen over kinderen die er gegarandeerd er iets over gooien dat je er nooit nog uit krijgt.
    Maar daar heb je allemaal nog geen last van, dus er helemaal voor gaan zou ik zeggen!

  8. Ik vind het mooi – aparte kleur. Ik houd van vloerkleden. Mijn woning is een grote mix (en chaos;)) aan kleuren en stijlen dus wat dat betreft is een vloerkleed kopen niet moeilijk voor me. Het past toch wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *