Witte vloer in huis | 4 Redenen om er wél voor te kiezen

Witte vloeren in huis

Denk je aan een witte vloer, dan kan het goed zijn dat je lichtelijk in paniek raakt. “Hoe onderhoud ik zo’n vloer?” en “dan kan ik twee keer per dag stofzuigen” zijn wellicht dingen die in je opkomen. Toch zijn er genoeg redenen om er wél een te nemen. Ik licht de pro’s van deze kleurkeuze uit!

Ruimtelijk effect

Heb je een kleine woning of ruimte en wil je deze toch zo ruim mogelijk laten lijken, of heb je een ruime woning die je optisch nóg ruimer wil laten ogen? Wellicht is het kiezen voor een witte vloer dan de juiste keuze voor jou. Het is een gegeven dat een lichte ruimte groter oogt en een lichte vloer draagt daaraan bij. Een vloer met weinig of zelfs geen naden – zoals een gietvloer – versterkt het ruimtelijk effect zelfs nog meer!

Temperatuur

In de zomer kan de vloerkeuze je nog wat extra voordeel opleveren. Wit absorbeert – in tegenstelling tot donkere kleuren – namelijk weinig licht. Een witte vloer zal dus minder snel warm worden en warmte vasthouden. Tijdens de warme dagen is het fijn om het binnenshuis zo koel mogelijk te houden. Als je dit in je vloerkeuze mee wil nemen kun je dus het beste kiezen voor een lichte of witte vloer.

Witte vloer versterkt licht

Een witte vloer weerkaatst licht en absorbeert weinig licht en warme. Dat heeft in de zomer dus voordelen met betrekking tot oplopende temperaturen in huis, maar de weerkaatsing kent nog een voordeel. Dit zorgt er namelijk voor dat het (natuurlijk) licht in huis versterkt wordt. Persoonlijk vind ik natuurlijk licht versterken echt belangrijk én fijn. Natuurlijk licht heeft namelijk impact op mijn productiviteit en mood. Naast witte vloeren hebben spiegels ook dit licht weerkaatsend- en versterkend effect.

Tijdloos en interieurstijlen

Een ander voordeel aan een deze vloerkeuze is dat wit niet trendgevoelig is. We kunnen dus spreke van een tijdloze en duurzame keuze. Deze is eigenlijk met alle trends en woonstijlen te combineren. Zeker bij een toepassing van de populaire Scandinavische interieurstijl zal een witte vloer – bijvoorbeeld in houtlook – niet misstaan. Het oogt ruimtelijk, clean en heerlijk minimalistisch. Daar word je toch zen van?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *