Ontspannen en genieten in eigen tuin: wat kun je allemaal doen?

ontspannen en genieten in eigen tuin

In de lente en zomer is het heerlijk om je tijd door te brengen in de tuin. Ben je op zoek naar leuke activiteiten om in eigen tuin te doen? Daar heb ik genoeg ideeën voor! Of het nu om de ochtend, middag of avond gaat: er is genoeg te beleven in eigen tuin. Ontdek mijn tips – en geniet van je buitenplek als nooit tevoren!

Zwembad in eigen tuin

Als je écht wilt uitpakken, kun je eraan denken om een zwembad in eigen tuin te plaatsen. Het hoeft heus niet meteen om een ingebouwd zwembad te gaan – al is dat natuurlijk ook een optie, mocht dat een droom van je zijn. Je kunt verder juist denken aan een tijdelijk zwembad, zoals een opzetbaar bad of een opblaasbaar bad. Wat een feest! Zo kom je die zomerse dagen wel door: bikini aan en genieten maar. Met een comfortabel ligbed erbij is het plaatje uiteraard pas echt compleet.

Uitgebreid dineren in de tuin

Het grootste deel van het jaar eten we binnenshuis. Grijp die warme dagen van het jaar echter juist aan om lekker buiten te dineren! Dat heeft iets enorm gezelligs: het diner is zo al snel een groot plezier. Pak ook zeker af en toe eens uit. Dek de tafel, maak een bijzonder gerecht en ga urenlang tafelen. Zo ga je eigenlijk uiteten in eigen huis! Als je eens een avondje niet zelf in de weer wilt zijn, is het een tof idee om een thuiskok uit te nodigen: hij of zij bereidt in jouw keuken de gerechten, terwijl jij en je gasten er buiten van kunnen smullen. Met leuke zomerjurkjes en bijvoorbeeld een paar hakken of sandalen eronder zie je er ook nog eens tiptop verzorgd uit. Alsof je je in een chic restaurant bevindt!

Buiten sporten

Ga je regelmatig naar de sportschool? Of doe je aan een andere workout? Kies er eens voor om dat in de tuin te doen. Zo’n andere omgeving kan hartstikke motiverend werken. Met een zacht ochtendzonnetje erbij is het helemaal lekker om aan de slag te gaan. Of kom juist in actie bij zonsondergang. Het is maar net wanneer jij het liefst sport! Zoek op het internet een trainingsvideo op voor een workout in eigen huis of tuin – en ga aan de slag!

Overnachten in eigen tuin

We horen het je al denken: ik heb toch gewoon binnenshuis een eigen bed staan? Tóch is het een aanrader om in de zomer eens een nachtje in eigen tuin te slapen. Zet bijvoorbeeld een tentje op in de tuin. Als je kinderen hebt, is dit voor het hele gezin een leuk idee. Met zo’n overnachting in de buitenlucht ga je namelijk op vakantie in je eigen tuin. Het kan er zelfs voor zorgen dat je je huis en tuin weer extra gaat waarderen.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Doorheen de lockdown leerde een mens echt wat voor een geluk die heeft met een tuin vind ik ! Leuke tips, je krijgt er een vakantiegevoel door in eigen tuin en leert hem op andere manieren te appreciëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *