Hoe kies je het juiste dekbed? Tips voor het kopen van een nieuw dekbed

Nieuw dekbed kiezen

Een dekbed is niet maar gewoon een dekbed. Ook bij het kopen van een dekbed heb je verschillende keuzes. Maar hoe maak je de juiste keuze voor een dekbed dat echt bij je past? Ik help je op weg met een dekbed kiezen met mijn tips!

Verschillende soorten dekbedden

In eerste instantie denk je er misschien niet zo snel aan, maar er zijn veel verschillende soorten dekbedden. Je hebt dus de keuze om voor een dekbedsoort te kiezen dat bij jou en je situatie past. Dat er verschillende afmetingen dekbedden zijn spreekt voor zich. Maar denk ook aan diverse soorten vullingen en diktes van het dekbed.

Een dekbed kiezen; hier moet je op letten

Een dekbed kiezen is soms lastig. Want waar moet je op letten? Ik geef je een aantal tips om makkelijker een goed dekbed te kiezen.

1. De afmetingen van je bed

Het eerste waar je op moet letten bij een dekbed kiezen spreekt voor zich: de afmetingen van je bed. Want hoe groot je dekbedovertrek moet zijn hangt hiervan af. Natuurlijk kun je dan altijd nog kiezen voor een extra groot dekbed als dat is wat jij fijn vindt. En slaap je onder één dekbed of hebben jij en je partner twee losse dekbedden? Ook dit is natuurlijk van invloed op de grootte van de dekbedden die je kiest en welke dekbedovertrekken je daarbij nodig hebt.

2. Heb je het warm of koud in bed?

Heb jij het altijd koud als je op de slaapkamer in bed ligt? Dan kun je voor een dikker dekbed kiezen. Heb je het juist altijd warm? Kies dan voor een dun dekbed. Een mooie tussenoptie is een 4 seizoenen dekbed. Dit is een dekbed dat bestaat uit twee delen: een dunner deel en een dikker deel. Zo kun je het dekbed te allen tijde aanpassen op het seizoen en waar je het liefst onder slaapt. Een dun dekbed, een dikker dekbed of een extra warm dekbed voor in de winter.

3. Allergieën

Allergieën zijn iets om altijd rekening mee te houden. Dat geldt dus ook bij het uitkiezen van je nieuwe dekbed. Zo is een anti-allergenen dekbed gemaakt van synthetische stoffen zodat bijvoorbeeld huisstofmijt of stof zich hier moeilijker in kan huisvesten.

4. Budget

Vanzelfsprekend speelt budget een rol in jouw dekbed keuze. Zoals bij veel aankopen geldt ook bij het kopen van een dekbed dat je het zo duur kan maken als je wil. Merk, afmetingen, materiaal en vulling zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van dekbedden. Houd dus rekening met je eigen budget!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *