Favoriet: gouden vloerlampen in huis

Gouden vloerlamp

Ik ben gek op verlichting! Het is functioneel, decoratief én sfeervol. Je kan er zoveel kanten mee op! Naast dat ik verhuisd ben naar een nieuwe woning en je dan vaak toch wel iets nieuws wil neerzetten is de woning ook een stuk groter. En dus was het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe lampen: om precies te zijn mooie vloerlampen!

Waarom vloerlampen?

Er zijn veel verschillende redenen om voor een vloerlamp te kiezen. Vaak heeft de plek waarvoor je een lamp zoekt om neer te zetten invloed op deze keuze. Bijvoorbeeld omdat je een (lees)lamp zoekt voor naast een fauteuil of de bank, of omdat je een eyecatcher zoekt die de hoogte ingaat.

Zelf kan ik een mooie vloerlamp die de aandacht trekt erg waarderen. Omdat er in verschillende ruimtes in de woning geen mogelijkheid is voor het plaatsen van een hanglamp, door schuine daken, werk ik graag met een combinatie van een wandlamp samen met tafel- en vloerlampen.

Tycho Lucide gouden vloerlampen

Staande lamp bij de eettafel

Bij het inrichten van de eetkamer werd al snel duidelijk dat er een lege hoek zou ontstaan. Een hoek die net wat mist en wel wat aankleding, sfeer en gezelligheid kan gebruiken. De oplossing? Een mooie vloerlamp natuurlijk!

We kozen voor een wat kleinere en smallere vloerlamp: Tycho van het merk Lucide. Het is een mat gouden lamp van ongeveer 1,5 meter hoog, met getinte glazen spiegelbollen. Het is de perfecte match met onze eettafel en eetkamerstoelen! Vloerlamp Tycho zorgt voor een chique & speelse touch en kleed de hoek sfeervol aan.

Lichtkoning vloerlamp goud

Maxlight Toro | Vloerlamp met marmer en goud

Dé vloerlamp voor op mijn slaapkamer vond ik in de Maxlight Toro van Lichtkoning. Een combinatie van marmer, goud en een uniek design zorgen ervoor dat dit de juiste eyecatcher is voor in mijn kamer!

De lampenvoet is gemaakt van zwart marmer. Dat merk je ook wel aan het gewicht van deze lamp. Fijn, want zo hoef je je geen zorgen te maken dat hij makkelijk omvalt! Het marmer zet een stevige basis (pun intended) voor het design van de lamp en zorgt voor een luxe uitstraling.

Vanaf het marmer gaat goudkleurig aluminium de hoogte in wat zich vormt in een ovaalachtige vorm, met twee bollen. De lampenbollen zijn gemaakt van mat wit glas en geven warm wit (3000K) licht. Deze lamp is een parel en gemaakt voor de liefhebbers van unieke designs in het interieur!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *