Kamer praktisch inrichten | Zo ziet mijn kamer er nu uit

Kamer praktisch inrichten

In december ben ik verhuisd. Het leek mij dan ook wel leuk om een keer een update te geven over de ruimte waar ik het meest van mijn tijd doorbreng.

Van een huis naar een kamer vroeg om een stevige aanpak. Doe inspiratie op voor het praktisch inrichten van een kamer met bed, ruime werkplek, zithoek én kasten!

Kamer praktisch inrichten

Van een huis naar een kamer

Voorheen woonde ik op mezelf en had ik – nadat de huisgenoot vertrok – een volledige woning voor mijzelf. Met oog op de toekomst en en een blik op mijn spaarrekening woon ik tijdelijk weer bij mijn ouders. Zo krijg ik ruimte om spaargeld op te bouwen, wat natuurlijk goed van pas komt bij een toekomstige koopwoning.

In december verhuisde ik naar mijn ouders. Ik kan niet zeggen “terug”, want ook mijn ouders waren in de tussentijd verhuisd. Momenteel wonen wij in een huurwoning in afwachting van de bouw van een nieuwe koopwoning. De verhuizing naar mijn ouders betekende wel dat ik van een huis naar een kamer ging. Die laat ik je graag zien!

Kamer praktisch inrichten

Vereisten voor mijn kamer

Ik slaap niet alleen maar in mijn kamer. Hier wordt ook gestudeerd, gewerkt en breng ik over het algemeen gewoon veel van mijn tijd door. Daarom is een praktisch ingerichte kamer voor mij heel belangrijk. Dit waren mijn “vereisten” voor mijn nieuwe kamer:

Over het tweepersoonsbed heb ik heel lang getwijfeld, bang dat het niet zou passen. Ik ben heel erg blij dat ik deze uiteindelijk toch heb meegenomen. Ik heb mijn kamer heel precies uitgetekend en ingedeeld en ben er super tevreden over.

Het meenemen van mijn roze fauteuil klinkt misschien niet als essentieel, maar voor mij was dat erg belangrijk. Op mijn kamer wil ik ook een stukje “leefruimte” waar ik gewoon kan relaxen. Gelukkig bleek het te passen en staat mijn roze fauteuil – met poef – in mijn kamer. Het is een fijne hoek geworden waar ik een boek lees of een serietje kijk. Toch mis ik stiekem mijn velvet roze bank wel hoor!

Kamer praktisch inrichten

Kamer praktisch inrichten

Voordat de verhuizing plaatsvond heb ik de kamer uitgetekend. Ook de meubelen die ik mee wilde nemen tekende ik uit op schaal en zo heb ik heel wat uren zitten schuiven met de inrichting. Uiteindelijk had ik dus een plan en een missie: al mijn “vereisten” realiseren binnen de nieuwe kamer. Ik moest de kamer praktisch inrichten. En dat is gelukt!

Wanneer je de kamer inloopt vind je aan de rechterzijde een ladekast. Hierin heb ik mijn verzorgingsproducten en hobbymaterialen een plek kunnen geven. Aan de andere zijde staat mijn zit-sta bureau, die direct tegen het voeteneinde van mijn bed is geplaatst. Onder het bureau heb ik de Alex ladekast op wielen, van IKEA. Door deze onder het bureau te plaatsen bespaar ik ruimte in de kamer en daarnaast heb ik nog genoeg ruimte om aan mijn bureau te zitten.

Achter de ladekast heb ik een zithoek gecreëerd. Hier staan mijn fauteuil, poef en een gezellige vloerlamp. Vervolgens kom je bij de kledingkast. Deze staat tegen de muur waar je tegenaan kijkt als je binnenkomt. Voor mijn kleding, pyjama’s en tassen koos ik voor het samenstellen van een PAX kast. Hier ben ik nog altijd erg blij mee!

Pax kast samenstellen

Lees ook: Zo heb ik mijn PAX kast ingeruimd

Naast de PAX kast heb ik een minimalistische spiegel opgehangen. Ik vind het erg fijn om een grote spiegel in de kamer te hebben. Dit draagt bij aan een optische vergroting van de ruimte en tegelijkertijd kan ik hier mijn outfit checken of mijn make-up doen.

Zoals ik al zei ben ik erg blij dat ik mijn tweepersoonsbed mee heb kunnen nemen. Doordat mijn bureau direct tegen mijn bed aanstaat voelt dit als een soort afscheiding. Het bed ligt lekker vol met kussens en hierdoor is het echt een knusse hoek. Je kunt dan ook wel begrijpen dat ik deze ook als een soort bank gebruik! Ik ben erg blij dat ik een een relatief kleine ruimte toch verschillende hoeken heb weten te creëren. Ik kan ervoor kiezen om achter mijn bureau plaats te nemen, maar ik kan ook in de zithoek zitten of relaxen op bed. Die mogelijkheid tot afwisseling is heel fijn!

Het voelt echt als mijn plek en ik ben erg tevreden over de uitstraling. Wel lijkt het mij leuk om nog wat nieuwe woonaccessoires toe te voegen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *