Kantoor | De grote voordelen van een zit-sta bureau

voordelen van een zit-sta bureau

Toen ik in december verhuisde en er eindelijk plek voor had besloot ik dat hij er moest komen: een zit-sta bureau. Ik breng namelijk dag in dag uit uren door achter mijn bureau en kamp al jaren met rug- en nekklachten.

Minder rugklachten

Werk jij weleens staand? Staand werken is slim om te doen. Een staande werkhouding kan rugklachten namelijk tegengaan. Wanneer je staat houdt je wervelkolom een andere houding aan. Deze houding is meer natuurlijk en is daardoor beter dan zitten.

Het tegengaan van rugklachten is tevens meteen mijn voornaamste reden geweest om een zit-sta bureau aan te schaffen. Ik heb chronische rugklachten en wil graag mijn houding verbeteren om de pijn te verlichten en verder tegen te gaan. Een zit-sta bureau in combinatie met een goede bureaustoel is echt een verbetering en een mooie toevoeging aan mijn thuiskantoor!

Belangrijk is wel om je zit-sta routine op te bouwen, want dit is behoorlijk wennen. Begin dus met vijf minuten en bouw dit langzaam op naar bijvoorbeeld 30 minuten. Werk daarnaast niet langer dan 1 uur achter elkaar staand. Net zoals lang zitten is te lang staan ook niet gezond!

zit-sta bureau voordelen

Hogere productiviteit

Staand werken verhoogt ook de productiviteit. Wanneer je staat zijn de hersenen namelijk actiever. Dit zorgt voor een grotere alertheid, meer creativiteit en een hogere productiviteit. Wanneer je staat verbruik je ook meer energie, dus je verbrand ook nog eens calorieën! Hoe fijn is dat? Hierdoor helpt een zit-sta bureau ook om ziektes tegen te gaan.

zit-sta bureau

Zit-sta bureau zorgt voor meer energie

Balans is het meest belangrijk. Te lang zitten of staan is niet goed. Afwisseling in de juiste balans zorgt voor meer energie! Door zitten en staan af te wisselen neem je minder snel een vaste houding aan, waardoor je werkhouding actievere vormen aanneemt. Afwisseling (ook wanneer het niet om zit-sta bureau’s gaat) zorgt vrijwel altijd voor meer energie. Je lichaam blijft hierdoor wakkerder!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *