Mijn ervaring met Van Raam Easy Rider driewieler

Ervaring met Easy Rider van Raam review

Ik had niet gedacht ooit nog te kunnen fietsen. Op een doorsnee fiets lukt mij dit namelijk niet meer. Totdat de Easy Rider van Van Raam op mijn pad kwam. Hiermee kan ik weer fietsen. En hoe? Voor het eerst in mijn leven beleef ik plezier aan fietsen! Ben of ken jij iemand waarvoor fietsen op een tweewieler niet (meer) mogelijk is? Wie weet biedt de Van Raam Easy Rider een uitkomst, zoals die mij bood. Lees over mijn ervaring met de driewieler!

Fietsen lukte niet meer

Fietsen lukte niet meer. In december 2021 zette ik mijn fiets, zoals na elke schooldag, in de schuur. Achteraf was dat de laatste dag dat ik op de fiets stapte. Fietsen werd steeds lastiger voor mij. De inspanning die ik moest leveren werd teveel. De kracht had ik te weinig. Evenals het evenwicht. Op- en afstappen was een hele opgave geworden. Fietsen ging gewoon niet meer.

Driewieler voor volwassen

Mijn ergotherapeut opperde het idee om het eens op een driewieler te proberen. Deze geeft namelijk meer balans. Al snel tijdens het uitproberen werd duidelijk dat een simpele rechttoe rechtaan driewieler het voor mij ook niet ging worden. Toen werd de Easy Rider tevoorschijn gehaald.

Mijn ervaring met Van Raam Easy Rider review

Van Raam Easy Rider review

De Van Raam Easy Rider is een zitdriewielfiets voor volwassenen. De fiets heeft een lage instap waardoor je makkelijk plaatsneemt op de fiets. In plaats van een zadel is er een volledige zitting, wat veel comfort geeft tijdens het fietsen. Dit zorgt voor een ontspannen houding. Ik kan echt relaxed fietsen zonder last van mijn rug, nek en schouders te krijgen. Wat een verademing!

Iets wat ik niet verwacht had, is dat de driewieler ontzettend wendbaar is. Zo gaan ook (scherpe) bochten makkelijk en soepel.

Elektrische driewielfiets

De Easy Rider is er als gewone driewieler, maar er is ook een uitvoering met trapondersteuning. Zelf heb ik de elektrische Easy Rider van Van Raam omdat ik te maken heb met verminderde spierkracht. De elektrische driewielfiets biedt 3 verschillende standen trapondersteuning en daarmee kan ik perfect uit de voeten. Wat ik echt geweldig vind is de meesleep-functie die erop zit! Het is altijd zwaar om je fiets vanuit stilstand in beweging te krijgen. Met deze knop wordt je uit stilstand gesleept en kun je vervolgens meetrappen. Dit is een GEWELDIGE uitvinding!

Ook een leuk weetje: met de Easy Rider driewieler met trapondersteuning kun je achteruit fietsen.

De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat ik met weinig inspanning kan fietsen. Als ik dat wil tik ik met gemak de 20+ kilometer per uur aan en ook houd ik het fietsen langer vol dan ooit tevoren. Een hele vooruitgang dus. Had ik deze driewieler maar eerder ontdekt…

Van Raam Easy Rider ervaringen

Maatwerk aanpassingen

Van Raam fietsen staan bekend om de mogelijkheid tot het doen van aanpassingen op maat. Gebruik je een rollator of rolstoel? Dan is er de mogelijkheid om de fiets uit te breiden met een rolstoelhouder of rollatorhouder. Dan kan je deze op de fiets meenemen, bijvoorbeeld voor als je naar het centrum of de supermarkt fiets. Je kan dan vervolgens verder leunen op je andere hulpmiddel!

Zelf heb ik ook extra opties op mijn Van Raam fiets. Een spiegel zorgt ervoor dat ik makkelijk achter me kan kijken, zonder dat ik om hoef te draaien. Daarnaast heb ik zowel links als rechts voetenbakjes. Ik heb namelijk te maken met spasmes en een afwijkende houding van mijn voeten tijdens het fietsen. Met de voetenbakjes kan ik mijn voeten vastzetten met bandjes waardoor ik meer stabiliteit heb tijdens het fietsen.

Mijn ervaring met driewieler voor volwassenen Van Raam Easy Rider

Easy Rider ervaring

Mijn ervaring met de elektrische Easy Rider is dus enorm positief. Ik kan mij weer zelfstandig verplaatsen en fietsen was voor mij nog nooit zo plezierig! Ik kan dus met zekerheid zeggen dat deze fiets een grote, positieve impact op mijn leven maakt en dat ik het zeker aanraadt om zelf eens uit te proberen als je – om welke reden dan ook – moeilijk fietst op een tweewieler.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *