Rollz Motion review: mijn ervaring met de rollator en rolstoel in één

Rollz Motion review

Inmiddels maak ik al een tijdje gebruik van zowel een rollator als een rolstoel. Deze kon ik lenen via mijn verzekering. Tegen de tijd dat mijn leentermijn verstreek ging ik op zoek naar een nieuw loophulpmiddel, dat bij mijn situatie past. Zo kwam ik terecht bij de Rollz Motion: een rollator en rolstoel in één. Rollz International, de producent, brengt de essentie van het product én modern design samen. Na een intensieve kennismakingsperiode met mijn ‘Rollie’ deel ik graag mijn ervaring!

Rollz Motion

Er zijn verschillende redenen om een loophulpmiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met lopen, snel overprikkeld bent, weinig energie hebt of omdat je kampt met een chronische ziekte. Afhankelijk van jouw situatie maak je misschien gebruik van een rollator en/of rolstoel.

Met de Rollz Motion hoef je niet meer te kiezen tussen een rollator en rolstoel. Het is namelijk beide in één. Met slechts een kleine handeling transformeer je de moderne rollator in een fijne en soepele rolstoel. Zo hoef je niet meer te kiezen tussen verschillende loophulpmiddelen en het zorgt ervoor dat zelfstandigheid gestimuleerd wordt. Het hulpmiddel is aan te passen op de situatie!

Je kunt namelijk zelf met de rollator lopen, totdat het je niet meer lukt. Pas dan bouw je hem om tot rolstoel en laat je je verder duwen. Dit is bijvoorbeeld fijn bij langere afstanden of als je een dagje weggaat.

Rollz Motion review rollator en rolstoel in een

Rollz Motion review

Na een uitgebreide kennismaking met Rollz Motion wil ik graag mijn ervaring delen. Naast gebruik rondom huis heb ik hem ook meegenomen op vakantie naar Miami, waar hij zeer intensief gebruikt is! Van wandelingen in de stad en een rondje door de supermarkt tot uitgebreide shopsessies.

Ik kan niet anders dan zeggen dat ik niet meer zonder de Rollz Motion kan! Dit loophulpmiddel heeft grote impact op mijn mobiliteit, en ook op mijn zelfstandigheid.

Rollator

Tijdens het lopen met de rollator ervaar ik meer zekerheid door de ondersteuning die het mij geeft. Dit is erg fijn omdat ik wat problemen heb met mijn balans en evenwicht. Wat mij meteen opvalt is dat ik rechtop sta, in tegenstelling tot het gebruik van andere rollators. Dit komt omdat je door het ergonomische design als het ware tussen de rollator loopt, in plaats van er achter. Dit verbetert je houding tijdens het lopen en persoonlijk merk ik dat dit een positief effect heeft op mijn rugklachten!

Door het verschil in de grootte van de wielen is het erg makkelijk om met de rollator drempels op- en af te gaan. Ook zorgen de wielen ervoor dat de Rollz Motion erg wendbaar is. Dat maakt hem ‘soepel in de heupjes’ wat enorm prettig is!

Rolstoel

Met het handige rolstoelpakket bouw je, ook onderweg, de Rollz Motion rollator in een handomdraai om tot comfortabele duwrolstoel. Dit gaat echt enorm makkelijk!

Vervolgens kun je gaan zitten en kan de rolstoel geduwd worden. De rolstoel is erg soepel te besturen. Een groot verschil met andere rolstoelen! Dit viel tijdens mijn vakantie ook de verschillende assistentie medewerkers van de luchthavens op. Zij maakten hier namelijk herhaaldelijk positieve opmerkingen over! Ook mijn vader, die mij heel Florida heeft rondgereden, geeft aan dat de Rollz Motion een verademing is in vergelijking met de hulpmiddelen die we eerder hadden. Er is weinig inspanning voor nodig om de rolstoel voort te bewegen!

Design

Wat mij meteen opviel toen ik de Rollz Motion van Rollz International voor het eerst zag, was het design. Het loophulpmiddel heeft namelijk een modern design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast een tijdloze zwarte of witte uitvoering kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de limited edition in Delfts blauw, of een hippe kleur zoals Island Blue.

Het is vaak een grote stap om een hulpmiddel te gaan gebruiken. Dat was het ook voor mij. Om als jonge vrouw een rollator en rolstoel te gaan gebruiken is niet niks. Ik ben dan ook erg blij om een voor mij perfect hulpmiddel te hebben gevonden in de Rollz Motion, die er ook nog eens hip uitziet!

Rollz Motion review rollator en rolstoel in een

Overtuigd of nog even uitproberen?

Waarschijnlijk is het je na het lezen van dit artikel wel duidelijk: de Rollz Motion is wat mij betreft een echte aanrader! Als je helemaal overtuigd bent dan kun je de rollator en rolstoel in één gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Rollz International. Deze wordt snel thuisbezorgd en als je dat wil komt er gratis een consulent thuis, om je te helpen met het afstellen van het product en om extra tips met je te delen.

Wil je de Rollz Motion eerst in het echt bekijken en even uitproberen? Dan kun je langsgaan bij de Rollz International showroom in Delft of contact opnemen met een verkooppunt bij jou in de buurt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *