Hoe parasols jouw tuin kunnen transformeren: meer dan bescherming tegen de zon

meer privacy in de tuin creëren met een luxe zweefparasol

Straks is de zomer in volle gang en dat betekent hopelijk lange zonnige dagen, waarop je optimaal wil genieten van je tuin. Een parasol kan daarbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel bespreek ik verschillende manieren waarop je parasols kunt gebruiken om je zomertuin functioneel en stijlvol in te richten. En daar staan zeker dingen tussen waar je zelf niet zo snel aan denkt: zoals meer privacy in de tuin creëren!

Bescherming tegen de zon

Een van de belangrijkste functies van een parasol is het bieden van bescherming tegen de zon. De zomerzon kan enorm fel zijn en zonder bescherming kan het al snel te warm worden om buiten te zitten. Een parasol biedt niet alleen schaduw, maar kan ook helpen om de temperatuur onder de parasol en in de omgeving daarvan te verlagen. Bovendien biedt een parasol ook bescherming tegen schadelijke UV-stralen, waardoor je veilig van de zon kunt genieten.

Dat een parasol helpt als bescherming tegen de zon is wel bekend, maar een parasol in je tuin is voor meer dingen handig!

Meer privacy in de tuin creëren

Kunnen jouw buren direct in je tuin kijken? Ik snap dat je dat misschien als vervelend ervaart, of op zijn minst net wat minder ontspannen ligt te zonnen in je eigen tuin. Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Je kan namelijk parasols gebruiken om meer privacy in je tuin te creëren. Plaats de parasols zo dat ze het zicht van de buren blokkeren, terwijl jij nog steeds kunt genieten van je buitenruimte. Een kantelbare zweefparasol zoals de Solero Fratello is hier ideaal voor! Deze kan namelijk 360° draaien en kun je alle kanten op kantelen. Zo kun je het zicht van de buren perfect blokken!

Maak een scheiding met parasols

Er is meer: Als je bijvoorbeeld een groot terras hebt, kun je parasols gebruiken om verschillende delen van het terras van elkaar te scheiden. Op die manier kun je bijvoorbeeld een aparte eethoek en lounge-deel creëren. Zo maak je een duidelijk onderscheid tussen de delen van jouw tuin en zorg je voor een knusser gevoel in deze hoeken!

Parasol als accessoire

Een parasol heeft verschillende handige functies, maar kan ook een heus stijlicoon in de tuin zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk fantastisch mooie en luxe parasols die een belangrijke rol in jouw buiteninrichting vervullen. Kies daarom een parasol die past bij de stijl van jouw tuin, zodat het er naast functioneel ook als een luxe tuin accessoire uitziet! Wist je dat er zelfs parasol verlichting is? Hiermee til je het gebruik van een parasol als stijlvolle accessoire naar een hoger niveau en geniet je ook ”s avonds, tijdens een zwoele zomeravond, van de parasol in jouw tuin!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *