Binnenkijken: mijn woonkamer

In augustus ben ik verhuisd naar mijn appartement. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan met het interieur en al snel is het helemaal mijn plek geworden. Laatst gaf ik al een glimp van de slaapkamer weg. Dit keer laat ik je de woonkamer zien!

Meubelen in mijn woonkamer

Mijn woonkamer is een rechttoe rechtaan ruimte. Natuurlijk waren er een aantal meubelen die ik mee wilde verhuizen: de groene draaifateuil en mijn roze bank. Daar kan ik echt nog geen afscheid van nemen. Hij is nog altijd even mooi en daarom verdient hij ook weer een mooie plek in mijn nieuwe woning.

Om het geheel wat huiselijker te maken, kocht ik een mooie kast die al járen op mijn verlanglijstje stond. Namelijk de grote Muskat van Kare Design. Deze grote kast vult de ruimte en ik kan er lekker veel spullen in opbergen. Met zijn Art Deco uitstraling past hij perfect in mijn interieur.

Binnenkijken woonkamerinspiratie mijn woonstijl

Wanden, vloer en raamdecoratie

Mijn woning werd kaal opgeleverd: zonder vloer en ‘behangklaar, zoals ze dat noemen’. Niks op de wanden dus. Ik heb ervoor gekozen om deze te laten beplakken met renovlies, een alternatief voor stucwerk. Het resultaat is super strak geworden! De langste muur van we woonkamer heb ik behangen met hetzelfde behang als ik op mijn slaapkamer bij mijn ouders had. Ook hier kon ik nog geen afscheid van nemen.

Mijn grote wens voor dit appartement was een visgraatvloer. Ik heb een tijdje getwijfeld tussen PVC en laminaat, maar omdat ik geen duidelijke voorkeur had heb ik de vloer gekozen die ik het mooiste vond met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat werd dus een visgraat laminaatvloer.

Voor het grote raam in mijn woonkamer wilde ik graag gordijnen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor lichtroze inbetweens. Hier schijnt het licht heel mooi doorheen en het kleurt perfect bij mijn interieur. Voor mijn andere raam – dat niet tot de grond loopt – heb ik gouden jaloezieën gehangen.

Binnenkijken woonkamerinspiratie mijn woonstijl

Mijn woonstijl

De inrichting is precies zo geworden als ik het graag wil: kleurrijk, met chique elementen en een vleugje Art Deco. Eerder schreef ik al eens een uitgebreid artikel over wat mijn woonstijl is. De Art Deco elementen zie je bijvoorbeeld terug in het behang en mijn grote kast. Wat betreft kleur combineer ik met name roze, groen en goud.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *