Zo vind je een baan in het onderwijs

Baan onderwijs vinden

Gastblog: Werken in het onderwijs is voor veel mensen een droom, maar ondanks het aanhoudende lerarentekort kan het vinden van de juiste baan best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er wel veel openstaande vacatures beschikbaar, dus met de juiste aanpak kom je er wel. Hier een paar tips om jouw droombaan in het onderwijs te vinden!

Ken jezelf goed

Voordat je gaat solliciteren, is het belangrijk om te weten wat voor persoon je bent. Denk na over welk type school je leuk vindt en of je met jongere of oudere leerlingen wilt werken. Misschien wil je fulltime werken, of juist parttime. Het is ook handig om te bedenken of je invaller wilt zijn. Sommige mensen vinden het leuk om tijdelijk in te vallen vanwege de afwisseling, terwijl anderen juist liever een vaste klas willen hebben. Denk dus, voordat je op zoek gaat, goed na over wat je precies zou willen zien in een baan.

Zoek online naar banen

Er zijn veel banen beschikbaar in het onderwijs en je kunt ze gemakkelijk online vinden. Op websites met onderwijs vacatures zie je alle beschikbare vacatures bij jou in de buurt. Je krijgt ook informatie over de baan en hoeveel je er kunt verdienen. Het is slim om regelmatig op deze websites te kijken om geen kansen te missen. Je kunt vaak je e-mailadres achterlaten om een melding te krijgen van nieuwe vacatures. Reageer hier snel op, want dan is je kans groter om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Niet vastpinnen op één plek

Natuurlijk is het fijn om dicht bij huis te werken, maar soms zijn er verder weg meer banen beschikbaar. Het kan dus slim zijn om ook te kijken naar banen op iets grotere afstand. Misschien ontdek je wel een leuke school waar je anders niet aan had gedacht!

Loop bij een school binnen

Als je online geen geluk hebt, kun je ook gewoon naar een school toe gaan. Neem je cv mee en vraag of ze vacatures in het onderwijs hebben. Het kan zijn dat er op dat moment geen banen zijn, maar misschien bellen ze je later wel op als er iets vrijkomt. Of ze vertellen je over een andere school waar ze wel iemand zoeken.

Kortom, een baan vinden in het onderwijs, begint met weten wat je wilt, online zoeken, en soms gewoon de stoute schoenen aantrekken en een school binnenlopen. Volg deze stappen, en hopelijk vind je snel de perfecte plek om als leerkracht aan de slag te gaan. Succes!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *