Verf in pastelkleuren | DIY schilderij met folievlokken

verf in pastelkleuren

Ik ging aan de slag met een schildersdoek en 4 kleuren verf. Dat resulteerde in een DIY schilderij met verf in pastelkleuren en folievlokken, dat precies in mijn kamer past. Ik laat zien welke verf ik heb gebruikt, review deze én vertel je hoe het DIY schilderij tot stand is gekomen.

Verf in pastelkleuren

Bij Action kocht ik verf in pastelkleuren. Deze kleuren zijn helemaal mijn ding en ik kon het dan ook niet laten om deze potten verf mee naar huis te nemen, om deze vervolgens uit te proberen. Het gaat om verf van het merk Avec. Voor 4 x 250 ml betaal je €2,49. Dat vind ik persoonlijk een hele goede deal voor deze set Avec acrylverf in mooie pastelkleuren. Ze zijn namelijk echt héél mooi!

De prijs-kwaliteitverhouding van de acrylverf van Avec is goed. De potjes zijn handzaam en prettig in gebruik. De verf heeft prachtige kleuren en een fijne structuur. Het pigment en de dekking van de verf is ook goed en tevens op te bouwen.

Verf in pastelkleuren Action

DIY schilderij

Toen ik de verf in de winkelschappen zag staan, raakte ik al geïnspireerd. Ik houd namelijk ontzettend van pastelkleuren én van goud. Dit zie je dan ook veelvoudig terug in mijn interieur. Ik maakte dan ook een simpel DIY schilderij dat goed bij de inrichting van mijn kamer past.

  • Acrylverf
  • Schildersdoek
  • Kwasten (breed en smal)
  • Water
  • Folievlokken

Aan de slag

Op het schildersdoek breng ik druppels verf in pastelkleuren aan. Dit doe ik in een soort lijnen, waardoor de kleuren netjes in elkaar zullen overlopen. Wanneer er over het gehele doek druppels verf zijn verspreid, maak ik de brede kwast vochtig. Vervolgens is het tijd om de verf netjes te gaan verspreiden over het doek. Neem hierbij ook de randen van het doek goed mee voor een nette afwerking van je DIY schilderij.

Wanneer de verf naar tevredenheid is verdeeld is het tijd om het smalle kwastje een beetje vochtig te maken, zodat hiermee folievlokken kunnen worden opgepakt. Vervolgens breng je deze aan op het schildersdoek in de nog wat natte verf. Vervolgens kun je deze – met behulp van de kwast – wat verder aanduwen zodat het plat wordt en goed blijft zitten. Het aanbrengen van de gouden Action folievlokken doe je naar eigen inzicht.

Tijd om het DIY schilderij te laten drogen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *