Action folievlokken | finishing touch voor nagels, meubels en knutselproject

Action folievlokken foil flakes

Ben jij bekend met foil flakes? Met dit creatieve materiaal heb je eindeloze mogelijkheden om jouw creaties een finishing touch te geven. In dit artikel geef ik je inspiratie voor toepassingen met de Action folievlokken.

Action foil flakes

Foil flakes zijn – letterlijk vertaald – folievlokken. Glimmende vlokken die je voor veel verschillende toepassingen kan gebruiken. De folievlokken zijn dan ook een erg leuk creatief materiaal, welke ik graag gebruik.

Voorheen betaalde je best wel wat voor een potje met folievlokken om mee te knutselen. Denk aan zo’n 5 á 6 euro. Gelukkig is dat niet meer nodig, want je koopt nu foil flakes bij Action. Er zijn drie soorten:

  • Gouden folievlokken
  • Zilveren folievlokken
  • Koperen folievlokken

Voor een potje met ongeveer 2 gram Action folievlokken betaal je €0,89. Dat is een hele leuke prijs voor dit leuke materiaal.

Action foilievlokken foil flakes voor nagels

Wat kun je met folievlokken?

Zoals je wellicht al kon merken ben ik echt enthousiast over Action folievlokken, want je kunt er zo ontzettend veel mee!

Folievlokken voor op nagels

Misschien is het niet het eerste waar je aan dacht, maar foil flakes worden veel gebruikt voor nail art. Met folievlokken geef je namelijk een prachtige finishing touch aan jouw nagels. Als je met gellak werkt kun je de foil flakes aanbrengen in de plaklaag om vervolgens een topcoat aan te brengen.

Action foil flakes voor knutselprojecten

De folievlokken van Action zijn ook ontzettend geschikt om te gebruiken voor jouw knutselproject. Hiermee kun je namelijk glimmende effecten toevoegen. Het aanbrengen van foil flakes op jouw knutselproject doe je met behulp van lijm, kwast en een schuursponsje. De vlokken zijn kwetsbaar en behoorlijk statisch, daarom kun je deze het beste oppakken met behulp van een kwastje en aanbrengen op de gewenste plek die voorzien is van lijm. Met een schuursponsje druk je het aan en kun je het indien gewenst gladstrijken.

Je kunt ook stempelen met Action folievlokken! Je verdeelt lijm over de zachte kant van de spons en vervolgens “beinkt” je hiermee de stempel, om vervolgens een afdruk te maken op papier. Je hebt dan een lijmafdruk. Vervolgens breng je de folievlokken aan op deze afdruk, druk je deze voorzichtig aan met een schone spons en vervolgens kun je met de schuurkant van de spons het overtollige aan folievlokken weghalen. Dit is wel een lastigere techniek en werkt niet met elk soort lijm, even uitproberen dus! Deze techniek kun je ook gebruiken met stencils!

Meubel make-over

Ga je een meubel opknappen en wil je deze een nieuwe look geven? Ook dan zijn de Action foil flakes erg leuk om te gebruiken. Het aanbrengen kan je wederom met lijm en een sponsje doen. Hoe gaaf zouden goudkleurige folie accenten zijn op een donkerkleurig meubel? Met de folievlokken kun jij de nieuwe look van je meubel net dat beetje extra geven. De finishing touch!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

    1. Je kunt hier verschillende lijm voor gebruiken! Maar je kunt het ook in bijvoorbeeld een nat laagje verf of plakkende laag van nagellak drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *