Persoonlijk | Bijbaantjes als jonge ondernemer

Promotiewerk
Alle jongeren krijgen er mee te maken: een bijbaantje. Het studentenleven moet immers toch bekostigd worden. Ook wanneer je als jonge ondernemer aan de weg timmert kan het zijn dat je daarnaast nog een bijbaantje hebt. In dit artikel deel ik mijn ervaring met bijbaantjes en laat ik weten naar welk bijbaantje ik erg nieuwsgierig ben!

Geld verdienen met bloggen

Op dit moment heb ik geen bijbaantje meer, deze blog is namelijk waar ik mijn geld mee verdien. Mocht je hier nieuwsgierig naar zijn: eerder schreef ik een artikel over geld verdienen met bloggen. Per april 2018 staat A lot like LOT. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Naast de blog ben ik erg druk met mijn studie en heb ik geen tijd voor een extra studenten bijbaan.

Welke bijbaantjes heb ik gehad?

Op dit moment heb ik geen bijbaantje meer. Om heel eerlijk te zijn heb ik hier ook niet erg veel ervaring mee, ik heb namelijk twee verschillende bijbaantjes gehad. Daarbij komt ook dat allebei deze bijbanen zeer tijdelijk waren.

Thuiszorg

In de zomer van 2017 heb ik gewerkt als vakantiehulp in de thuiszorg. Maar liefst twee hele weken, haha. Ik werd ingeroosterd en ging bij verschillende ouderen langs om wat te praten en te poetsen. Het plezier in dit werk is erg afhankelijk van de mensen waar je terecht komt. Het is fysiek zwaar werk, maar ook heel dankbaar werk. De meeste ouderen zijn erg dankbaar en blij dat je er bent. Ik heb het als erg leuk en bijzonder ervaren om dit werk te mogen doen, maar ben er ook achter gekomen dat dit op de lange termijn geen werk voor mij is.

Kerstpakketten inpakken

Vorig jaar zat ik op het VAVO-college en had ik erg veel tijd. In oktober 2017 begon ik met mijn tweede bijbaantje, op dinsdag en woensdag. Ik kwam terecht in een grote groep gezellige inpakkers. Het werk bestond uit pallets uitpakken, dozen vouwen, dozen vullen en sealen & stickeren. Dit alles dus in de gezellige groep. Tijdens het inpakken van de kerstpakketten ben je ook in de gelegenheid om te kletsen met de andere kerstelfjes! Helaas was dit werk voor mij fysiek te zwaar, waardoor ik na twee weken ben gestopt.

Promotiewerk

Een populaire bijbaan onder studenten is het doen van promotiewerk. In dat geval maak je deel uit van de leukste opdrachten op het gebied van hostess- en chauffeurswerk, fotomarketing, evenementen en beurzen. Met een bijbaan in promotiewerk kom je terecht in een promotieteam binnen een aangegeven regio. Als team ben je ook verantwoordelijk voor taken rondom een promotieactie zoals het uitpakken van de bus met materialen, maar ook het plaatsen van visuals, promo-units en alles weer inladen behoort tot de taken.

Helaas heb ik geen tijd voor een bijbaan, maar promotiewerk lijkt mij een erg leuke en interessante studenten bijbaan. Vooral het sociale aspect van deze bijbaan spreekt mij aan, zowel met mensen op straat als binnen het team. Spreekt het doen van promotiewerk jou aan?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *