Business Chick | 4 x HOW TO: Geld verdienen met bloggen

Online Geld Verdienen Met Bloggen
Geld verdienen met bloggen? Dat kan! En wel op veel verschillende manieren. In dit artikel licht ik 4 verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen toe.

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is mogelijk! Wel is het belangrijk dat je goede content maakt. Wanneer je actief blogt en regelmatig nieuwe interessante content plaatst zul je ook bezoekers trekken en een groep vaste lezers opbouwen. Deze bezoekers heb je nodig om geld te verdienen met je blog.

Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren!

Geld verdienen met bloggen is een interessante en leuke manier van geld verdienen! Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Sommige bloggers verdienen genoeg om zichzelf van levensonderhoud te voorzien volledig met inkomen vanuit bloggen. Wanneer je behoorlijk wat geld begint te verdienen moet je je als blogger inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Google Adsense

Een makkelijke manier van online geld verdienen lijkt Google Adsense te bieden. Dit is een dienst van Google waarmee je advertenties op je blog kunt vertonen. Het fijne aan Google Adsense is dat je hier ook mee aan de slag kunt als beginnende blogger.

Er zijn verschillende verschillende instellingen waarmee je advertenties die getoond worden kunt filteren en aanpassen. Op deze manier zorg je dat de advertenties qua look en feel bij je blog passen. Google Adsense kun je dus personaliseren!

Linkplaatsing

Linkplaatsing is ook een manier om geld te verdienen met bloggen. Veel bedrijven willen betalen voor een link op een site. Op deze manier kunnen zij hun positie en vindbaarheid in zoekmachines verbeteren. Of linkplaatsing op jouw blog ook daadwerkelijk interessant is voor een bedrijf hangt van verschillende waarden van je blog.

Online geld verdienen met bloggen d.m.v. advertorials

Advertorials zijn een goede manier van geld verdienen met bloggen. Een advertorial is vergelijkbaar met een regulier artikel, echter schrijf je deze in opdracht. Je verkoopt als het ware advertentieruimte op je blog. Deze opdracht kan komen van een bedrijf of bemiddelingsbureau.

Belangrijk is wel om aan te geven wanneer je een vergoeding ontvangt voor een artikel. Dit is vooral om transparant te blijven naar je lezers. Wanneer jij goede en interessante content maakt vinden zij dit echt niet storend!

Helaas is het altijd mogelijk dat je te maken krijgt met een wanbetaler: iemand die gebruik maakt van jouw dienst zonder hiervoor te betalen. Een incassobureau inschakelen kan dan fijn zijn.

Affiliate links

Online geld verdienen met bloggen kan d.m.v. affiliate links. Wanneer je een review schrijft over een product of dienst waar je heel erg enthousiast over bent, kun je hier bijvoorbeeld een affiliate link bij plaatsen. Wanneer een lezer op deze link klikt en vervolgens een aankoop doet ontvang je hier een commissie over.

Om op deze manier online geld te verdienen heb je natuurlijk wel een affiliate link nodig. Deze kun je op twee manieren verkrijgen: direct via een bedrijf of via een bemiddelingsbureau.

Online Geld Verdienen Met Bloggen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb me even goed laten informeren voor het inschrijven van KVK, maar je moet dan ook bewijzen dat je minimaal zoveel uur aan je blog spendeerd.

    Hier heb ik al best wat inkomsten maar ik werk fulltime ernaast ergens anders, dus ik kom niet aan die uren die er mimimaal voor nodig zijn dus inschrijven is niet echt een optie ondanks dat ik het best wil. Zo kan ik ook curussen doen die te maken hebben met mijn website.

    Weet jij hoe dat werkt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *