Blogger | Waar moet een smartphone voor mij als blogger aan voldoen?

Smartphone voor bloggers Samsung Galaxy S9
Waar moet een smartphone voor mij, als blogger, aan voldoen? In dit artikel vertel ik jou waar een smartphone voor mij aan moet voldoen en waar ik in de toekomst waarschijnlijk voor zal kiezen.

Mijn mobielgebruik

Kortgeleden schreef ik al een artikel over mijn mobielgebruik. Waar gebruik ik deze zoal voor? Heb ik een abonnement? In dat artikel vertelde ik je al meer over mijn mobielgebruik. In dit nieuwe artikel ga ik dieper in op het vraagstuk ‘Waar moet een smartphone voor mij als blogger aan voldoen?’.

Waar moet een smartphone voor mij als blogger aan voldoen?

Als blogger ben ik veel online, veelal via mijn smartphone. Waar moet deze voor mij als blogger aan voldoen?

 • batterij met lange levensduur De batterij moet absoluut lang mee kunnen gaan. Ik heb mijn mobiel namelijk de gehele dag door in gebruik. Niks zo vervelend als niet bereikbaar en online kunnen zijn nét wanneer jij dat wilt. Batterij leeg…bummer!
 • goede camera Een goede camera spreekt voor zich. Foto’s maak ik altijd met mijn smartphone, ook voor de blog. Ik vind het dan ook uiterst belangrijk dat mijn smartphone van een goede camera is voorzien. Ik wil natuurlijk mooie en duidelijke foto’s in een artikel!
 • voldoende opslagruimte De grootste ergernis alle tijde is wanneer je opslagruimte vol zit. Je moet eerst apps en foto’s verwijderen voordat je smartphone ook maar weer zal functioneren. Frustratie! Voldoende opslagruimte vind ik dan ook erg belangrijk. Zeker omdat ik als blogger de nodige foto’s maak!
 • snelheid Een smartphone die snel is. Dat vind ik belangrijk! Mijn laptop (met de nodige kuren) kan mij niet meer bijhouden en crashed dan ook regelmatig. Hier raak je ontzettend gefrustreerd van. Geloof mij maar! Een snelle smartphone die mijn aanwijzingen volgt is een must!
 • uitstekende beeldkwaliteit Vanzelfsprekend! Ik wil alle mooie feeds op Instagram natuurlijk wel bekijken in uitstekende beeldkwaliteit. Duh!

Sony Xperia XA1 Plus

Sinds december heb ik een Sony XA1 plus, mijn huidige smartphone. Voorheen had ik een Huawei die, na het zwemmen, de nodige kuren vertoonde. De rest van het gezin kon mijn gevechten met mijn Huawei niet maar aanzien en gaf mij met kerst een Sony Xperia XA1 Plus cadeau.

Ik ben erg tevreden over de Sony Xperia XA1 Plus. Hij vertoont geen kuren en werkt optimaal. Vooral het lang meegaan van de batterij vind ik erg fijn. Deze gaat bij mij tijdens reguliere periodes ongeveer twee dagen mee!

Toekomstige smartphone

Ik hoop dat mijn huidige smartphone, Sony Xperia XA1 Plus, nog lange tijd uitstekend blijft functioneren. Ik ben hier namelijk erg tevreden mee.

Bij een toekomstige smartphone lijkt een dual sim mij praktisch. Deze heeft de Sony Xperia XA1 Plus niet. De Samsung Galaxy S9 heeft dit bijvoorbeeld wel. Een dual sim heeft voordelen. Met een dual sim zou ik o.a. zowel een zakelijk- als privé nummer kunnen beheren via één apparaat. Iets wat mij erg handig lijkt. Wat dat betreft wekt de Samsung Galaxy S9 ook zeker mijn interesse.

De Samsung Galaxy S9 heeft tevens een Intelligent Scan die zelfs je iris (oog) zou moeten herkennen. Daarnaast heeft hij een Dubbel Diafragma-lens die reageert als het menselijk oog. Samsung zegt: “Hij kan automatisch schakelen tussen verschillenden lichtomstandigheden, waardoor jouw foto’s er fantastisch uitzien, of het nu licht of donker is, overdag of ’s nachts.” Wél heeft de Samsung Galaxy S9 12 megapixels, terwijl mijn huidige Sony Xperia XA1 Plus 23 megapixels heeft.

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

 1. De punten waaraan je telefoon moet voldoen zijn zo onzettend herkenbaar.
  Vooral een goed geheugen is voor mij heel belangrijk, mijn vorige telefoon had slechts 8gb. Elke keer als ik een foto wilde maken moest ik eerst iets verwijderen en het was echt een drama.

 2. ik doe weinig met mijn telefoon…dus ik heb gewoon een goedkope. Ik kan niet fotograveren, al zou ik dat graag leren. En typen op een phone vind ik ellende. Nee ik zweer bij mijn laptop ( met zeer sterke baterij )

 3. Ik moet nodig een nieuwe telefoon maar vind ze behoorlijk prijzig. Voor mij geldt ook dat de camera het belangrijkste is, dus daar zal ik zeker goed opletten bij de aanschaf.

 4. Hier een Samsung S8 en die maakt echt heel goede foto’s, dat was voor mij wel duidelijk een pre. Ik heb er toevallig vandaag een vlieg mee gefotografeerd waarbij je de facetten in zijn oogjes ziet zo scherp.

 5. Opslagruimte en snelheid zijn voor mij ook zo belangrijk! niets hatelijker een leuke foto te willen nemen en dan te lezen dat je geheugen vol is en eerst moet gaan wissen! daar gaat de spontaniteit en plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *