Business Chick | Waarom ik mij als blogger heb ingeschreven bij de KvK

Business Chick Waarom ik mij als blogger heb ingeschreven bij de KvK
Per 2 april staat A lot like LOT. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is dit een officiële onderneming. Voor mij was deze inschrijving een logische volgende stap. Waarom heb ik mij ingeschreven bij de KvK?

Klein zakenvrouwtje

Ik heb van nature een commerciële instelling. Al van jongs af aan wekt commercie mijn interesse. Als klein zakenvrouwtje probeerde ik mijn knutselwerkjes te verkopen aan oma en haar vriendinnen. Ook heb ik al meerdere ‘handeltjes’ gehad als kleine meid. Ik maakte zelf sieraden en verkocht deze, had samen met mijn vader een kleine webwinkel met zeep en verkocht langere tijd knutselspullen. Dat is waar mijn passie altijd heeft gelegen.

Waarom ik mij als blogger heb ingeschreven bij de KvK

In 2016 begon ik met deze blog. Als 16-jarige meid ontdekte ik tijdens een grote schrijfopdracht voor het vak Nederlands en het werken aan mijn profielwerkstuk dat ik het schrijven van teksten toch wel een stuk leuker vond dan ik in eerste instantie dacht. Het leek mij een goed idee om mijn ‘shopverslaving’ en het schrijven van teksten te combineren. Ik dacht: ‘Dan is die ‘shopverslaving’ toch nog ergens goed voor.’

Ik combineerde mijn hobby’s in de blog. Al snel nam ik mijn blog erg serieus en kwamen ook de eerste samenwerkingen op gang. Superleuk en dankbaar dat ik deze kansen krijg! Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Ik heb een tijd over die vraag nagedacht. Omdat mijn blog meer dan een hobby is geworden werd al snel duidelijk dat een inschrijving bij de Kamer van Koophandel een logische volgende stap zou zijn. En dus staat A lot like LOT. nu ingeschreven bij de KvK. Een stukje meer professionele uitstraling, wat meer vertrouwen naar de andere partij en vooral véél handiger met zakelijke administratie van bedrijf naar bedrijf. De KvK is een ‘loket’ voor allerlei vragen van startende ondernemers. Ik merk nú al dat mijn inschrijving zorgt voor meer zakelijke kansen.

Mijn ambities en dromen

Zoals je leest werk ik al van jongs af aan met kleine stapjes aan een toekomst als girlboss. Een eigen onderneming waar ik financieel van zou kunnen leven is mijn droom. Doen wat ik leuk vind, hier succes in hebben en er ook een prima leven van kunnen leven. Hoe geweldig zou het zijn?

Ik heb een serieuze ambitie om een sterke carrière als vrouwelijke ondernemer neer te zetten. Moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Nou, ik ben blij dat ik deze stap heb gezet! Dat ik mij heb ingeschreven bij de KvK zorgt ervoor dat ik aan deze carrière kan werken. Ik kan als freelancer aan de slag, kan mij inschrijven bij diverse groothandels mocht ik ooit producten willen verkopen en mag facturen uitschrijven. Na een jaar op het VAVO-college om mijn diploma alsnog te behalen zal ik in september starten met de opleiding Commerciële Economie.Ik ben ervan overtuigd dat deze studie mij de juiste vaardigheden bij zal brengen om mijn ambities en dromen te realiseren.

Business Chick

Nu A lot like LOT. staat ingeschreven bij de KvK en een officieel bedrijf is wil ik meer aandacht gaan besteden aan business gerelateerde zaken. Als startende ondernemer zal er het een en ander voor je veranderen en krijg je met een hoop zaken te maken. Binnen de rubriek ‘Business Chick’ zal ik in Jip & Janneke-taal schrijven over diverse onderwerpen als administratie, branding, marketing en bloggen.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *