Beeldschermbril kopen | Ik kocht een blue light filter bril

Blue light filter bril

Tegenwoordig zit ik nog meer achter beeldschermen dan voorheen. Ik werk online, mijn studie volg ik momenteel volledig vanuit huis en mijn vrije tijd… die breng ik door op social media. Omdat ik de laatste tijd meer hoofdpijnklachten begon te ontwikkelen bedacht ik mij dat een blue light filter bril kopen een goed idee kon zijn. Wellicht dat dat zou helpen?

Veel schermtijd

Het nadenken over een beeldschermbril (of computerbril) begon eigenlijk toen een vriendin er een kocht in verband met een nieuwe baan waarbij zij wel 7 uur per dag achter een computer zou doorbrengen, zo zei ze. Daar schrok ik een beetje van. Ik wist namelijk onmiddellijk dat ik minstens net zoveel – al dan niet véél meer – tijd doorbreng achter beeldschermen. Dat zette mij aan het denken.

Door de situatie rondom het Coronavirus studeer ik nu al ruim een jaar volledig vanuit huis. Digitaal dus. Tel daarbij op dat ook mijn werk online is én ik in mijn vrije tijd graag (online) shop en door social media scroll. Veel meer is er ook niet te doen in deze tijd.

Inzicht in mijn schermtijd

Graag wil ik je wat inzichten geven over mijn schermtijd. Deze zijn best heftig te noemen. Ik wil je hierbij ook vragen om eens te kijken naar je eigen schermtijd om hier bewust van te worden.

Op 6 april 2021 heb ik 5 uur en 51 schermtijd. Behoorlijk veel! Maar… dat is alléén nog maar de tijd die ik doorbracht op mijn telefoon. Daarnaast was ik de hele dag aan het werk achter mijn laptop. Op 2 april 2021 bracht ik “slechts” 2 uur en 36 minuten door achter het scherm van mijn telefoon. Maar ook die dag was ik daarnaast veel te vinden achter mijn Macbook Pro.

Gemiddeld heb ik alleen al op mijn Samsung Galaxy A71 een schermtijd van 4 tot 5 uur. Deze smartphone heeft wel een ‘filter blauw licht’ functie. Die ontdekte ik dus pas tijdens het schrijven van het artikel. Afijn!

Blue light filter bril

Waarom een blue light filter bril kopen?

Ik begon de laatste tijd steeds vaker last te krijgen van mijn ogen en daarbij hoofdpijn. Omdat ik ontzettend veel tijd doorbreng achter beeldschermen wist ik dat dit wel eens de oorzaak kon zijn of in ieder geval bij zou dragen aan het versterken van mijn klachten.

Schermen van een laptop, tablet of telefoon geven namelijk blauw licht af wat schadelijk is voor je ogen. Dit kan leiden tot branderige of droge ogen en hoofdpijn. Precies de klachten die ik had. Om die reden besloot ik een beeldschermbril met blauw licht filter te bestellen onder het mom van “baat het niet dan schaadt het niet”.

Een bril met blauw licht filter filtert het blauwe licht van de beeldschermen. Hierdoor zou je minder snel last moeten krijgen van vermoeide ogen en hoofdpijn.

Mijn ervaring met blue light filter bril

Inmiddels heb ik mijn bril met blauw licht filter al even in huis en geruime tijd in gebruik. Als iemand die normaal geen brildrager is was het behoorlijk wennen en kost het wat moeite om er een gewoonte van te maken om de computerbril te dragen. Inmiddels is dat aardig gelukt, maar in digitale meetings met anderen voelt het nog wat onwennig om de bril te dragen en zet ik hem vaak nog af.

Ik ben ontzettend blij dat ik kan zeggen dat mijn oog- en hoofdpijnklachten in de afgelopen tijd zijn afgenomen. Of dat aan de beeldschermbril ligt is moeilijk te bewijzen, maar het lijkt me haast geen toeval. Tot op heden ben ik nog altijd blij met mijn bril en blijf ik deze dragen!

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Wat fijn dat je oog- en hoofdpijnklachten verminderd zijn. Het lijkt me ook geen toeval! Ik vind het ook een mooie bril. Ik had er nog nooit aan gedacht om zo’n bril te kopen, maar eigenlijk zou hij goed van pas komen aangezien ik ook ganse dagen op mijn laptop werk.

  2. Ik heb er ook eentje, maar precies wat je zegt: het kost behoorlijk moeite om hem steeds te dragen als je het niet gewend bent. Ik ga hem vandaag weer onder het stof vandaan halen, bedankt voor de reminder!

  3. Ik heb precies dezelfde klachten, en dacht er ook aan om zo’n bril te kopen. Fijn om deze review te lezen ;). Waar heb je jou bril gekocht?

    1. Zelf kocht ik deze bril bij Charlie Temple. Ik draag zelf normaal geen bril en heb dus geen blue light filter in combinatie met sterkte nodig. Om die reden ben ik voor een goedkopere bril gegaan om “te proberen”. Mocht je brildrager zijn en toch een nieuwe bril moeten dan kun je natuurlijk kiezen om wat meer uit te geven aan een nieuwe bril met glazen op sterkte + blue light filter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *