Balkon make-over | Budgetproof make-over van klein balkon

klein balkon make-over

Jeetje, wat is het vandaag warm! Tijd dus om aan de slag te gaan met mijn balkon. Hier had ik nog helemaal niks staan. In dit artikel vertel ik je meer over de budgetproof make-over (of styling) van een klein balkon!

Klein balkon

Leeg balkon

Dit is de eerste zomer die ik doorbreng in mijn huidige woning, dus stond er nog niks en zijn de balkonnen leeg. Tijd om hiermee aan de slag te gaan dus!

Je leest het trouwens goed: ik heb nog een balkon. Maar één voor een. Het andere balkon is wat groter maar heeft ook wat vreemde hoeken, dus ik ben nog aan het bedenken wat ik daarmee ga doen. Wie weet volgt er dus nog een tweede balkon make-over….

Kwantum Napels

Styling van klein balkon

Ik ging dus aan de slag met de styling van mijn kleine balkon. Eerder schreef ik al ooit ‘Een kleine tuin hoeft niet saai te zijn‘, een klein balkon ook zeker niet! Het resultaat maakt mij erg gelukkig. Ik heb er met een klein budget een fijn plekje van weten te maken!

De basis: een buitenkleed

Mijn balkon is qua tegels en steen absoluut niet volgens mijn smaak. Om hier goedkoop en gemakkelijk enige verandering in te brengen leg ik een buitenkleed neer. Dit brengt gelijk meer kleur! Dit vrolijke buitenkleed kocht ik bij Kwantum voor €7,50!

Roze tuinmeubelen

De tuinmeubelen kocht ik ook bij Kwantum en komen uit de serie tuinmeubelen ‘Napels’. Ik heb ontzettend lang getwijfeld over welke kleur ik zou kiezen en lange tijd neigde ik naar zonnig geel. Dat vind ik namelijk ook ontzettend vet! Uiteindelijk heb ik toch voor een zoete en vertrouwde roze uitvoering gekozen. Oeps!

Tuinstoel ‘Napels’ kost €25. Fijn om te weten: deze stoel is ook staalbaar. Handig als je er meerdere hebt en ze ’s winters bijvoorbeeld wilt opbergen! Tuintafel ‘Napels’ kost €39. Wat mij betreft een prima prijs! Er waren ook kleinere en lagere tafels, maar deze vind ik erg fijn omdat ik hier eventueel ook lekker aan kan studeren of werken. Tof!

Action accessoires

Accessoires en planten om het af te maken

De stoel zit verassend goed, al zeg ik het zelf. Om het nog iets zachter te maken kocht ik een matraskussentje bij Action voor €2,49. Dat zit nog lekkerder en staat ook ontzettend leuk! Tegen de rugleuning heb ik nog een sierkussen gelegd, deze had ik al.

Om het geheel nog wat knusser te maken kocht ik bij Action ook twee leuke kandelaartjes. Één daarvan is van wit keramiek en werkt op zonne-energie. Dat vind ik dus echt ideaal! De andere heeft een meer naturelle ‘look’ en kost €3,99.

En dan nog planten… Die heb ik dus nog niet. Voor de foto’s haalde ik dan ook even mijn binnenplanten naar buiten. Om de styling van een klein balkon écht af te maken kunnen leuke planten niet ontbreken. Die ga ik dus snel nog halen!

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

  1. Wat leuk om van je kleine balkon zo een mooi en vrolijk geheel te maken. Ik kan me voorstellen hoe leuk dit moet zijn om te doen en wat een fijne plek heb je er van gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *