Tuin | Musthave tuinkleed – Het aankleden van je loungeset doe je zo!

Tuinkleed Het Aankleden Van Je Loungeset Doe Je Zo De Woonwinkelier Buitenkleed
Zomer! Alhoewel, ik verwacht dat de geliefde zon snel weer op ons tuintje staat. Wij hebben een tuintje met best wel wat kleuraccenten. Er was tot voor kort één plek in de tuin waar echt nog iets ontbrak, daar waar de loungeset staat. Zo saai! Maar na het neerleggen van een tuinkleed zijn wij erachter, het aankleden van je loungeset doe je zo:

Loungen in de tuin

Volgens mij heeft menig tuintje wel een plek om te ‘loungen’. Een plek waar je gedurende de zomer meestal veel tijd doorbrengt, waar je lekker kunt zitten. De meeste van jullie zullen deze plek hebben gecreëerd door het plaatsen van een loungeset. Zo ook wij!

In ons tuintje was dit langere tijd een soort van doorn in het oog. We kunnen er prima zitten hoor! Tot voor kort was dit echter de enige plek in de tuin waar het nog aan kleur ontbrak. Er staat een loungeset is zo’n typische bruingrijze kleur. Maar hoe kleed je deze hoek nou aan zodat het écht een gezellige loungeplek wordt?

Tuinkleed Het Aankleden Van Je Loungeset Doe Je Zo De Woonwinkelier Buitenkleed

Zo kleed je jouw loungeset- en hoek aan!

Je hebt dus een loungehoek. Misschien wel met zo’n typische loungeset, net zoals ons. Tijd om deze plek zomerproof te maken! Maar hoe kleed je een loungeset nou aan zodat dit een fijne en gezellige plek wordt, waar je in de zomer veel tijd doorbrengt met familie en vrienden? Wij zijn erachter!

Plaats potten met bloemen voor gezelligheid

Een bekende sfeermaker in de tuin. Naast de planten in de grond kan een mooie pot met mooie bloemen niet ontbreken! Doordat deze in een pot zitten kun je deze verplaatsen naar elke plek welke meer gezelligheid kan gebruiken! Kies voor de bloemen een kleur die je graag toepast binnen de tuin, één die ook past bij het geheel!

Tuinkleed Het Aankleden Van Je Loungeset Doe Je Zo De Woonwinkelier Buitenkleed

Musthave: Leg een tuinkleed neer!

Dit is het belangrijkste item bij het aankleden van de loungeset- en hoek! Een tuinkleed zal namelijk voor de grootste verandering zorgen bij het aankleden van de loungeplek. Door het neerleggen van een tuinkleed creëer je ontzettend gemakkelijk een fijne sfeer!

Zowel met het neerleggen van een mooi binnenkleed als buitenkleed maak je als het ware een ‘area’, een hoek. Deze ruimte krijgt dan meteen een meer knusse sfeer. Het is niet voor niets dat ik ook al een mooi binnenkleed uitzocht voor mijn uitzet! Door het neerleggen van een  tuinkleed verander je dus een hele hoop. Zelf voegde wij op deze manier ook meer kleur toe aan een plek waar dat ontbrak. Door het maken van een juiste keuze in vorm, patroon, afmetingen en kleur voeg je met een mooi kleed voor buiten meer sfeer toe aan je terras. Laat het patroon en kleur ook terugkomen in andere decoratie, bijvoorbeeld in wat sierkussens op je loungeset. Zo maak je er één mooi geheel van!

Lichtjes voor een zwoele zomeravond

Wat mij betreft kunnen lichtjes, in de breedste zin van het woord, in de tuin niet ontbreken. Met name rondom de loungeset zijn lichtjes erg leuk!  Denk hierbij aan een houtkorf, mooie kandelaartjes of een lichtslinger met lampionnetjes. Je kunt het zo gek niet bedenken! Deze items zijn overdag een leuke decoratie, maar zorgen ’s avonds voor een knusse, gezellige en zwoele zomeravond bij de loungeset.

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *