Het Huis Uit | Wat is belangrijk bij het kiezen van nieuwe vloeren?

Nieuwe vloeren kiezen houten vloeren
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om vloeren gaat. Een vloer kies je niet zomaar, deze is immers bepalend voor de woning en het interieur. Wat is belangrijk bij het kiezen van een nieuwe vloeren?

Het kiezen van nieuwe vloeren is zo makkelijk nog niet

Eerder schreef ik al over keuzes bij muren, nu over vloeren. Een vloer is ontzettend bepalend voor je woning en interieur. Je legt immers niet elk jaar nieuwe vloeren. Het is daarom erg belangrijk om een goede keuze te maken. Ik geef je een aantal tips!

Luister naar de woning

Het is altijd belangrijk om te luisteren naar de woning en ruimte. Wat is het karakter van de woning? Waar vraagt de woning om? Kijk naar vloeren die een versterkend effect hebben op het karakter van de woning.

Welke interieurstijl wil je toepassen?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de interieurstijl die je toe wilt passen. Niet elke vloer gaat goed samen met elke interieurstijl. Met de vloer kun je tevens de stijl ondersteunen.

Bij een minimalistische interieur wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een gietvloer. Deze hebben namelijk een erg strakke, neutrale en clean uitstraling. Bij een industrieel en stoer interieur kunnen houten vloeren juist heel versterkend werken.

Mocht je nou heel veranderlijk zijn als het gaat om interieur, dan is het een goed idee om een neutrale vloer te leggen. Een vloer is, anders dan interieur, wat minder veranderlijk. Je legt niet elke maand een nieuwe vloer!

Materiaal en onderhoud van de vloer

Een houten visgraat vloer gelegd vind ik echt prachtig! Toch zijn houten vloeren niet voor elke woonsituatie geschikt. Niet alle vloeren zijn immers voorzien van de juiste afwerking om knoeiende kinderen te overleven.

Veel mensen gaan af op wat ze mooi vinden. Zeker, het is ook belangrijk dat je de vloer mooi vindt! Maar, kijk bij nieuwe vloeren ook zeker om welk onderhoud dit vraagt en of je deze behoeften kunt vervullen. Welk materiaal past bij jouw woonsituatie? Zelf hebben wij beneden een stenen vloer met tegels. Deze tegels zijn niet glad en hebben groeven. Dit vraagt om meer aandacht tijdens het schoonmaken!

Ga voor goede kwaliteit

Een van de belangrijkste dingen bij het kiezen van een nieuwe vloer is goede kwaliteit. Een nieuwe vloer vraagt nogal om een investering. Nadat je een keuze hebt gemaakt in wat je mooi vindt en wat bij je woonsituatie past, is het belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Je legt naar mijn idee geen nieuwe vloer om volgend jaar wéér een nieuwe vloer aan te schaffen.

Belangrijk is dan ook om research te doen naar het bedrijf waar je de vloer wilt kopen en nauw contact te onderhouden. Stel ook zeker je vragen! Heb je nog steeds een goed gevoel bij het bedrijf?

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *