Japan meets Scandinavia: Japandi

Japandi

Gastblog: Op de nieuwe wooninspiratie website Wooninfluencers kwamen we een interieur blog tegen over Japandi en daar zijn we ingedoken!

Japandi is een samensmelting van stijlen uit Japan en Scandinavië. Je komt het steeds vaker tegen: mooie organische vormen en rustgevende kleuren. Het combineert de minimalistische en functionele elementen van Scandinavisch design met de traditionele en natuurlijke esthetiek van Japans design. Hou je van een eenvoudige en rustige leefruimte? Dan is deze stijl perfect voor jou!

Belangrijkste elementen van Japandi

Er zijn een paar belangrijke elementen waaraan je deze stijl kunt herkennen:

Minimalisme: Japandi design kenmerkt zich door strakke lijnen, organische vormen en een minimaal gebruik van decoratieve elementen. De nadruk ligt op functionaliteit en bruikbaarheid.

Neutrale kleuren: Japandi design heeft een neutraal kleurenpalet, inclusief wit, beige, grijs en zwart. Deze kleuren creëren een rustige en vredige sfeer.

Natuurlijke materialen: in een Japandi design wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en bamboe. Deze materialen hebben een band met de natuur en geven een vibe van warmte en gezelligheid.

Traditionele ambachten: Japandi design omvat traditionele Japanse ambachten en technieken, zoals shibori verven, origami vouwen en ikebana bloemschikken. Deze ambachten geven een persoonlijk tintje aan de ruimte en creëren een band met de Japanse cultuur.

Japandi design zorgt dat het gebruik ook functioneel is. Meubels en objecten zijn ontworpen om nuttig en efficiënt te zijn, zonder teveel ruimte in beslag te nemen.

Japandi woonstijl

Wat maakt Japandi nu zo leuk?

Hoe fijn is het om in deze drukke tijden waarin we leven, je rust en reinheid thuis te vinden? Japandi design biedt verschillende voordelen, waardoor de stijl echt een aanrader is:

Kalmerende Sfeer: Japandi design creëert een rustige en vredige sfeer, waardoor het perfect is als je een eenvoudige en mindful levensstijl zoekt.

Efficiënt: Japandi design geeft prioriteit aan functionaliteit en bruikbaarheid, waardoor het perfect is voor kleine woonruimtes.

Duurzaam: Japandi design benadrukt het gebruik van natuurlijke materialen en duurzame praktijken, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Persoonlijk: Japandi design bevat traditionele ambachten en technieken, wat een persoonlijk tintje geeft aan de ruimte en een band creëert met de Japanse cultuur.

Wil je meer inspiratie? Neem eens een kijkje op Wooninfluencers.nl

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *