DIY: Kleilabel met stempels en embossingfolders

Action DIY embossingfolder stempel review
Ook wanneer je niet in het bezit bent van een stansmachine, kun je aan de slag met embossingfolders. Ik ging aan de slag met klei, embossingfolders en stempels. Het resultaat na deze Action DIY? Ontzettend leuke kleihangers!

Wat heb ik gebruikt voor deze (Action) DIY?

Ik gebruikte veelal goedkope producten van Action. Met deze Action DIY kun je natuurlijk je creativiteit zijn loop laten gaan en werken met verschillende materialen. Denk vooral anders! Hieronder de materialen die ik heb gebruikt:

– Do & Dry klei van Creall (verkrijgbaar bij Action)
– Koekvormpjes
– Embossingfolders
– Stempels
– Acrylverf
– Verfroller
– Stempelinkt
– Plastic deegroller
Action DIY kleihangers

Hoe ga je aan de slag?

Je pakt een stuk klei van het blok, kneedt deze wat zacht en vervolgens rol je deze uit. Rol de plak klei niet té dun, dan breken de ornamenten en krullen deze op tijdens het drogen. Denk aan ongeveer 5 mm.

Vervolgens ga je aan de slag met de materialen die jij wilt gebruiken. Druk een leuke tekst in de klei d.m.v. een stempel of beïnkt een stempel met afbeelding (veer) met een mooie kleur inkt. Natuurlijk kun je ook een mooi reliëf creëren door er een embossingfolder op te leggen en hier vervolgens voorzichtig wat druk op te zetten met een deegroller.

Action DIY Embossingfolders review

Wil je de hangers meer dimensie geven door het gebruik van kleur? Pak dan een verfroller, doe hier acrylverf op en rol deze voorzichtig over één kant van de embossingfolder. Ook nu druk je de embossingfolder weer in de plak klei en zet je hier wat druk op. Naast een mooi patroon en reliëf heeft deze ook een kleurtje. Let op: maak je embossingfolder goed schoon!

Wanneer de patronen en teksten zijn zoals je deze wilt hebben is het tijd om de hangers af te maken. Steek leuke vormpjes uit d.m.v. koekvormpjes en maak er een gaatje in. Wanneer de droog zijn kun je er dan een touwtje of lintje doorheen halen. Nu alleen nog laten drogen!

Action DIY

Wat kun je met de kleihangers?

Deze hangers zijn erg leuk voor verschillende dingen. Wat dacht je van een leuk label aan een cadeautje? Je kunt er ook een hele hoop in de kerstboom of aan de paastakken hangen. Misschien maak je er wel een mooie decoratieslinger van? Ik heb het roze label aan een kraftkleurig cadeautje gehangen en hier een leuke stempel van Craft Sensations op gestempeld. Je kunt er in ieder geval een hele hoop kanten mee op, leuk.

-samenwerking-

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *