Het Huis Uit | Budgetproof Eames look-a-like eetkamerstoelen

budgetproof Eames look-a-like stoel
Wanneer je het huis uit gaat kan een eethoek voor je uitzet natuurlijk niet ontbreken. Daar ging ik dan ook mee aan de slag! Een eettafel heb ik nog niet, maar de eetkamerstoelen zijn er. O ja, deze goedkope Eames look-a-like stoel staat ook érg leuk aan je bureau!

Waarom koos ik voor deze stoel?

Ik wilde graag wat modernere eetkamerstoelen in een lichte kleur. Een lichte kleur zorgt ervoor dat de eethoek er straks ruimtelijk uitziet, iets wat ik erg fijn vind. Al snel viel mijn oog op deze Eames look-a-like stoel, ‘Eetkamerstoel Woody’. Deze eetkamerstoel is geïnspireerd op het originele ontwerp van Charles Eames, een design dat momenteel erg gewild is. Logisch, want het design van deze stoel uit de jaren ’50 past perfect binnen de interieurtrends van nu!

‘Eetkamerstoel Woody’ is verkrijgbaar in een divers scala aan kleuren. Even heb ik getwijfeld om voor andere eetkamerstoelen te gaan, namelijk ‘Eetkamerstoel Woods’. Deze is vergelijkbaar met variant ‘Woody’, maar heeft een nog nét iets strakker design en is verkrijgbaar in andere kleuren. ‘Woods’ is namelijk verkrijgbaar in pastelroze, een kleur die mij erg aanspreekt. Maar… omdat ik nogal veranderlijk ben qua stijl en kleur en er wellicht ooit nog een man bij mij in huis komt wonen, leek wit toch een betere keuze.

goedkoop Eames look-a-like stoel

Eames look-a-like stoel: ‘Eetkamerstoel Woody’

Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor ‘Eetkamerstoel Woody’, een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad. Deze eetkamerstoelen mogen dan wel budgetproof zijn en daarmee geschikt voor een ieders budget, maar daar merk je aan de stoel zelf niks van! De kwaliteit is top en de stoel is een prachtig design.

De stoel heeft een massief houten onderstel en is dan ook lekker stevig! Het is niet alleen een designstoel, maar ook een hele comfortabele stoel. De stoel zit namelijk ontzettend fijn! De leuning veert licht mee en mijn billen zitten heerlijk op de zitting met ‘ingebouwd kussentje’. Niet geheel onbelangrijk; de stoel is ook gemakkelijk te monteren (dat scheelt weer!). Eames look-a-like stoel eetkamerstoel

Hoe zie ik de eethoek voor me? + kleine disclaimer

Uiteindelijk hoop ik de stoelen natuurlijk aan een mooie tafel te zetten om zo een fijne en gezellige eethoek te creëren.  Wat voor een tafel weet ik nog niet, er is natuurlijk ook zoveel keuze! Wel moet ik zeggen dat ik een groot fan ben van een mooie ronde eettafel. De kans zit er dus wel in dat ik hier uiteindelijk voor ga. Volgens mij staat de Eames look-a-like stoel namelijk ook erg mooi aan een houten ronde tafel met een mooie grove poot. Denk je ook niet? Een mooie vaas bloemen op de tafel en een leuke muurdecoratie maken de eethoek helemaal af!

Kleine disclaimer: Ik ben het huis nog niet uit, het is daarom helaas erg moeilijk om sfeerbeelden neer te zetten, zeker op de manier waarop ik de eethoek voor mij zie. Ook ontbreekt er nog een eettafel voor mijn uitzet waar de stoelen uiteindelijk aan komen te staan. Zoals je op de foto’s ziet heb ik een beetje lopen vechten met het licht, desondanks hoop ik dat het overkomt hoe mooi de stoelen wel niet zijn. Ik ben er ontzettend blij mee!

-samenwerking-

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *