SILHOUETTE CAMEO 3

Een tijd geleden is de Silhouette Cameo 3 uitgebracht. Een gebruiksvriendelijke, handzame snijplotter voor huishoudelijk gebruik. De Silhouette Cameo is dé machine voor de creatieveling!
Al sinds dat de Silhouette Cameo 1 uitgebracht is had ik deze in mijn bezit. Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan deze machine, maar wilde na het overslaan van de Cameo 2 toch graag overstappen op een Silhouette Cameo 3. Een nieuwe uitvoering, updates en verbeteringen geven mij nieuwe energie om met de snijplotter aan de slag te gaan!

Wat is de Silhouette Cameo?
De Silhouette Cameo is een gebruiksvriendelijke snijplotter voor de creatieveling. De machine is handzaam en erg geschikt voor de hobbyist en de kleine ondernemer. De plotter wordt bestuurd via online software die gemakkelijk is in gebruik. Wel raad ik je aan om voordat je begint een tijdje te oefenen met deze software.

Wat kun je met de Silhouette Cameo (3)?
De Silhouette Cameo 3 maakt gebruik van een snijmes waarmee je ontzettend veel verschillende materialen kunt snijden tot 30 cm breed en maar liefst 3 meter lang! Denk hierbij aan materialen als papier, vinyl, karton en stof, maar ook fondant! Daarnaast kun je aan de slag met flex en flock, materialen die je met behulp van een transferpers kunt bevestigen op bijvoorbeeld een tof t-shirt! En…als je het mes vervangt door een pen dan kunt je de Cameo laten tekenen, schrijven en stippelen.

Wat ik persoonlijk ook ontzettend leuk vind is dat de machine met behulp van Pix Scan technologie geprinte afbeeldingen kan uitsnijden. Waarom ik dit zo leuk vind? Wanneer je afbeeldingen print op stickerpapier kun je zo je eigen stickers ontwerpen én realiseren!


Speciale features van de Silhouette Cameo 3
De Silhouette Cameo 3 beschikt over een autoblade, een automatisch snijmes. Het mes past zich automatisch aan aan het materiaal dat je instelt in de software, terwijl dit bij eerdere uitvoeringen handmatig ingesteld moest worden. Handig!

Daarnaast bevat de Cameo 3 een dubbele toolhouder waardoor je bijvoorbeeld tegelijk kunt sketchen [ tekenen, schrijven, stippelen ] en snijden. Zo hoef je niet eerst te tekenen, de pen om te wisselen voor het mes, en dan te snijden. Scheelt weer tijd, haha.

Onderaan de voorkant van de machine bevindt zich een uitschuifbare lade met kleine opbergruimte voor handige tools. Voor het pellen van vinyl is bijvoorbeeld een pelhaak of pincet erg handig, en voor het aanbrengen van vinyl kan een scraper goed van pas komen.

En, ook een hele fijne update: de Cameo 3 werkt draadloos. De software en machine maken namelijk contact via Bluetooth! Dus geen kabels over je werkplek die in de weg liggen, top!

Verkrijgbaar bij Glitter Glamour
De Silhouette Cameo 3 is verkrijgbaar bij Glitter Glamour. Naast wit zijn er diverse limited editions, namelijk: zwart, donkerroze, lavendel en mint. De machines zijn ook verkrijgbaar met startpakket of als bundel met een transferpers. Voor prijzen kun je deze pagina van Glitter Glamour raadplegen.

Ook voor mij is de Silhouette Cameo 3 helemaal nieuw! Ik kan niet wachten om de machine beter te leren kennen, er mee aan de slag te gaan en hier meer over te delen op mijn blog.

-samenwerking-

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

 1. Ook sinds een week in het bezit van een cameo silhouette 3 en wat is het toch een fantastisch apparaat!
  Nog zoveel te leren maar door deze duidelijke uitleg al veel informatie rijker.
  Dankjewel!

 2. Ik ben in het bezit van een eerste generatie silhouette. Ben beperkt tot A4, maar dan nog: wat een mogelijkheden hebben deze machientjes. Kleding opvrolijken. Stickers maken. Mallen maken om dingen te etsen. Wat heb ik mijn kinders al vaak blij gemaakt met creaties van hun wensen. En wat is er leuker dan een gepersonaliseerd cadeau geven!

 3. Jij hebt hem al. Ik ga hem bestellen.
  Het programma staat al de de laptop, nu is het uitvogelen, ik hoop dat ik hier ook wat kan leren van jou. Ik ga je blog iig in de gaten houden. Succes met je ontdekkingsreis.

 4. Sinds kort in het bezit van de mint kleurige silhouette 3. Super blij en super leuke dingetjes al gemaakt. Wel weer iets nieuws geleerd van jou blog en nu wil ik ook een pixscan mat! Dat is wel het nare van deze hobby, het is een vrij prijzige hobby, haha!

 5. Ik vind het zo’n leuk apparaat om mee te werken! Je kan er zoveel mee, maak zoveel mensen om mij heen blij met cadeautjes of verrassingen en dat maakt mij blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *