Back To School 2019-2020 | Kaarten maken van oude schoolagenda’s!

Back To School 2019-2020 oude schoolagenda van Blond Amsterdam

De nieuwe collecties schoolspullen liggen alweer in de winkels en de schoolagenda’s van 2018-2019 komen aan hun einde. Maar let op en gooi de schoolagenda niet weg! Je kunt er namelijk nog leuke dingen mee doen!

Einde schoolagenda 2018-2019

Deze week worden in Nederland temperaturen tot wel 40 graden verwacht! Een teken dat de zomer is begonnen. De volledige nieuwe collecties schoolspullen liggen weer in de winkels, de zomervakantie nadert en de schoolagenda van 2018-2019 komt aan zijn einde.

Maar gooi ‘m niet weg! Met schoolagenda’s van merken als Blond Amsterdam, Pip, Rice en andere vrolijke merken en uitvoeringen kun je namelijk nog veel leuks doen. Ook als hij ‘verlopen’ is!

Back To School 2019-2020 oude schoolagenda van Blond Amsterdam

Wat kun je met een oude schoolagenda?

Misschien vraag je je af wat je dan kan doen met een oude schoolagenda. Vorig jaar deelde ik al 8 x tips om te doen met je oude schoolagenda.

Sommige agenda’s bevatten stickervellen die je nog niet helemaal opgebruikt hebt. Haal deze eruit! Maar je kunt ook kleine afbeeldingen uitknippen en gebruiken ter decoratie in je nieuwe schoolagenda.

Dit jaar vernielde ik alweer één van mijn agenda’s om deze nieuw leven in te blazen!

Back To School 2019-2020 oude schoolagenda van Blond Amsterdam

Kaarten maken van een oude agenda

De schoolagenda van Blond Amsterdam bevat meerdere afbeeldingen die paginagroot zijn. Ook bij andere schoolagenda’s zie je regelmatig. Vorig jaar gaf ik al aan dat je deze afbeeldingen kunt gebruiken als kleine interieurposters. Dit jaar maak ik er simpele kaarten mee!

Veel heb je er niet voor nodig. Dit zijn de materialen die ik gebruikte voor het maken van deze simpele kaarten:

– oude schoolagenda
– snijmachine voor papier (Action)
– dubbelzijdig foamtape (Action)
– wit linnenkarton (Craft Sensations bij Action)

Back To School 2019-2020 oude schoolagenda van Blond Amsterdam

Moeilijk is het maken van deze kaarten absoluut niet! Na het uitscheuren van de pagina’s snijd je deze netjes met de snijmachine. Daarna bereken je de afmetingen van de onderkaart en snijd en vouw je deze van het linnenkarton. Zelf vind ik het mooi als er een witte rand zichtbaar is onder de afbeelding, ik tel er dus altijd 5 milimeter bij op. Vervolgens plak je de afbeelding met dubbelzijdige foamtape op de onderkaart.

De kaarten zijn ontzettend makkelijk te maken. Zo maak je zonder grote investering snel een stapel leuke kaarten van je oude schoolagenda!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *