Lijstje | 4 x voordelen van jaloezieën ten opzichte van andere raambekleding

Raambekleding

Muren kun je verven of behangen, ook voor het bekleden van ramen zijn er verschillende opties. Er zijn véél verschillende opties bij het kiezen van raambekleding. In dit artikel licht ik de voordelen van jaloezieën toe.

Raambekleding jaloezieën

Verschillende soorten raambekleding

Er zijn dus veel verschillende soorten raambekleding, maar welke zijn dat? Je kunt kiezen voor gordijnen, maar ook voor jaloezieën of rolgordijnen. Deze soorten zijn ook nog eens verkrijgbaar in duizenden verschillende materialen, kleuren en kwaliteiten. Het is dus niet zo gek als je niet snel een keuze kunt maken!

Raambekleding

Wat zijn jaloezieën?

Een jaloezie is een vorm van raambekleding en dient als zonwering. Deze bestaat uit horizontale of verticale stroken en is te verkrijgen in verschillende soorten materialen.

jaloezieën

Voordelen van jaloezieën

Elke optie heeft natuurlijk zijn eigen voordelen. Jaloezieën hebben ook voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld (rol)gordijnen.

1. Keuze uit meer verschillende materialen dan bij andere raambekleding

Gordijnen zijn er in stoffen van verschillende kwaliteit en in verschillende kleuren, maar een houten gordijn werkt natuurlijk niet. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in meer diverse materialen. Je kunt PVC jaloezieën op maat laten maken, maar je kunt ook kiezen voor jaloezieën van aluminium, textiel, hout of bamboe.

2.Een mooie lichtinval

Met een jaloezie kan je een mooie lichtinval creëren. Door deze raambekleding te kantelen creëer je de gewenste lichtinval. Met een jaloezie kan je de lichtinval gemakkelijk en eenvoudig aanpassen naar wens, waar dit met andere soorten raambekleding moeilijk tot bijna niet mogelijk is.

3.Gaan samen met huidige trends

Houten jaloezieën gaan heel mooi samen met interieurtrends van nu. Kenmerken voor de botanische trend en de Scandinavische stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Houten jaloezieën zorgen voor eenheid tussen raambekleding en het verdere interieur!

4.Zelf jaloezieën als raambekleding samenstellen

Net zoals bij gordijnen zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt jaloezieën helemaal op maat laten maken en aanpassen naar jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dikkere stroken, wat mooi past bij een stoerder interieur. Ook kun je kiezen voor verschillende materialen en kleuren, zodat de uitstraling en functie helemaal passen bij de ruimte.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *