Wat internet thuis voor mij betekent + het vergelijken van internet contracten

Internet thuis abonnement vergelijken

Het internet thuis is voor mij enorm belangrijk. Voor mijn studie, voor het werken aan mij blog én om in mijn vrije tijd te kunnen netflixen en online shoppen. Maar welk internet abonnement sluit het beste aan bij jouw wensen en behoeften? Lees meer over internet thuis abonnement vergelijken!

Wat internet thuis voor mij betekent

Voor mijn studie doe ik veel op mijn laptop, veelal online. Zeker in de afgelopen twee jaar vol thuisstudie is het belang van internet thuis flink toegenomen. Voor mijn opleiding maken we intensief gebruik van Microsoft Teams, waarmee we in (grote) groepen online kunnen bellen met video. Een goede internetverbinding is een must om de online colleges goed te kunnen volgen en om actief deel te kunnen nemen. Toen zelfs verschillende toetsmomenten digitaal plaats gingen vinden werd een uitstekende en perfect functionerende internetverbinding nóg essentiëler!

Internet thuis

Al jaren maken we volop gebruik van internet thuis, maar nu er tegenwoordig veel vanuit huis wordt gewerkt en gestudeerd is het nog belangrijker geworden. Om die reden wil je een goede internetverbinding en een internet abonnement dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Internet thuis vergelijken is dan ook goed om te doen alvorens je een contract afsluit.

Internet thuis abonnement vergelijken

Een internet thuis abonnement vergelijken kun je doen op basis van verschillende losse factoren of een combinatie daarvan.

  • Verbindingstype
  • Soort pakket
  • Aanbieder
  • Prijs
  • Contractduur
  • Snelheid
  • Levertijd

Bedenk welke factor of combinatie voor jou het zwaarst weegt in je beslissing. Om sommige factoren kun je niet heen, zoals bijvoorbeeld verbindingstype. Niet elke woning kan worden voorzien van elk verbindingstype, bijvoorbeeld als er geen glasvezelaansluiting is. In mijn vorige woning was er wel glasvezelaansluiting, maar deze was kapot. Er was een monteur nodig om deze te herstellen en hierdoor liep de levertijd op.

Soort pakket

Het soort pakket is afhankelijk van je wensen en behoeften. Je kunt kiezen voor alleen internet thuis, maar ook voor een combinatie van internet + bellen of internet en tv. Zelf kies ik voor alleen internet. Voor bellen heb ik een mobiel abonnement en televisie kijken doe ik niet meer. Wel stream ik series en films via internet met streamingdiensten als Netflix. Dit maakt het internet abonnement nog belangrijker!

Aanbieder

Het kan zijn dat je op voorhand al voorkeuren hebt als het gaat om de aanbieder. Zo kan het zijn dat je een internet abonnement wil afsluiten bij een specifieke aanbieder omdat je hier positieve ervaringen mee hebt, of omdat deze is aanbevolen door iemand uit jouw omgeving. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op voorhand juist een aanbieder wil uitsluiten door eerdere negatieve ervaringen.

Prijs

Prijs is een factor die voor velen meeweegt in de beslissing. Bijvoorbeeld omdat men op zoek is naar een goedkoop internet abonnement, maar ook omdat het kan zijn dat je een maximum budget hebt dat je aan een internet thuis abonnement kan of wil uitgeven.

Contractduur

Wat een contractduur inhoudt spreekt voor zich. Toch sta je er niet altijd bij stil wat dit dan uiteindelijk betekent. De contractduur kan namelijk van invloed zijn op de prijs, op de kosten voor het afkopen van het contract (bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of bij iemand anders gaat inwonen) en heeft ook invloed op je vrijheid. Misschien vind je het wel fijn om te weten dat je in ieder geval twee jaar wordt voorzien van internet, maar misschien vind je opnieuw internet vergelijken na één jaar fijner.

Snelheid

De snelheid van het internet die je nodig hebt is afhankelijk van wat je doet. Als jij veel gamet, streamt, download en upload heb je wellicht een snellere internetverbinding nodig. Tegelijkertijd is de factor ‘snelheid’ ook weer van invloed op andere factoren, zoals prijs. Persoonlijk vind ik een snelle, goed functionerende internetverbinding erg belangrijk.

Levertijd

Bij het afsluiten van een contract voor internet thuis krijg je te maken met levertijd. Als je net in je nieuwe woning trekt kan ik mij voorstellen dat je het liefst zo snel mogelijk een werkende internetverbinding hebt. Wanneer je echter wel een tijdje vooruit kunt met je 4G bundel of je bent ruim op tijd voor het afsluiten van het contract, dan zal de levertijd minder invloed hebben op je beslissing.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *