Wat een drama | Ik moet een incasso bureau inschakelen

Een incassobureau is iets waar je in eerste instantie van hoopt er niet mee in aanraking te komen en het nooit nodig te hebben. Toch moet ik een incasso bureau inschakelen.

Een woning huren

In december heb ik het ouderlijk huis verlaten en ben ik verhuisd naar een eigen woning, met een huisgenoot. Al snel bleek de huisgenoot zich beter voorgedaan te hebben én en werkelijke horror huisgenoot te zijn. Oei!

Na herhaaldelijke loze pogingen tot verbetering is duidelijk gemaakt aan de huisgenoot dat het tijd werd om te vertrekken. Ook na de uiterste datum weigerde mijn huisgenoot te vertrekken. Dat resulteerde in een kort geding, maar door de huidige omstandigheden is het helaas moeilijker om iemand te ontruimen. Daarnaast duurde het ook langer voordat het kort geding überhaupt plaatsvond.

Na een lange strijd wat resulteerde in het kort geding kwam het verlossende woord: huisgenoot moet vertrekken. Dat heb ik al die tijd dus al geprobeerd duidelijk te maken maar de huisgenoot leek er niks van te begrijpen. Eind goed al goed: rechter bepaalt dat huisgenoot moet vertrekken en de kosten tevens voor rekening van de huisgenoot komen.

Afronding huur

De huisgenoot moet vertrekken. Maar ja, een horror huisgenoot zal het natuurlijk niet allemaal netjes afronden.

Totaal onverwacht was de huissleutel achtergelaten, zonder mij hiervan persoonlijk op de hoogte te brengen. Er werd vuilnis en troep achtergelaten en er is geen gelegenheid geweest om gezamenlijk meterstanden op te meten en de afrekening te bespreken.

Openstaande kosten en incasso bureau inschakelen

Na dit alles zijn er nog openstaande kosten. De meterstanden zijn opgemeten en verrekend met de voorschotten, ook zijn er kosten voor schade en andere zaken. De stofzuiger is zelfs meegenomen?

De afrekening is opgesteld en doorgestuurd, hierop ontvang ik de meest waardeloze domme reacties en géén betaling. Ik kan dus niet anders dan een incasso bureau inschakelen.

Invorderingsbedrijf.nl is een incasso bureau dat werkt op basis van No Cure No Pay. Mocht er dus geen resultaat geboekt worden dan heb je ook geen kosten. Wel zo fijn, want het is al vervelend genoeg als een debiteur niet heeft betaald!

Gelukkig heb ik nu het huis voor mij alleen!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een domper moet dit zijn geweest op het leuke huis wat je gevonden had. Ik hoop dat alle snel definitief opgelost/verrekend is en dat je dan echt volop kan genieten van je eigen stekje. Fijn dat je een goed incassobureau hebt gevonden.
    Groeten, Aartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *