Eerste hulp bij gellak verwijderen | Gellak verwijderen doe je zo!

Gellak verwijderen

Nu door de maatregelen aangaande het virus salons zijn gesloten, zie ik veel vrouwen die tegen hetzelfde vraagstuk aanlopen: Hoe verwijder ik gellak? In dit artikel loop ik met jou het stappenplan door om gellak van je nagels te verwijderen zonder je nagels te beschadigen!

Fan van gellak

Zelf ben ik een groot fan van gellak. Tot wel weken lang genieten van mooie nagels! Maar ik lak mijn nagels zelf. Veel vrouwen laten hun nagels doen door een nagelstyliste. Maar hoe kun je zelf je gellak verwijderen nu de nagelsalons gesloten zijn?

Je kunt zelf je gellak verwijderen

Voorlopig zul je afscheid moeten nemen van mooi gelakte nagels, maar je kunt de gellak wél zelf verwijderen. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Aliminiumfolie
  • Watjes
  • Pure Aceton
  • Theelepeltje of satéprikker

Stappenplan gellak verwijderen

Week de watjes in pure aceton en vouw deze vervolgens om je nagels. Vervolgens wikkel je aliminiumfolie over het watje en je vinger, zodat de aceton in goed contact staat met je nagels. Laat dit 10 tot 15 minuten zo intrekken. De gellak wordt zacht en kun je hierna gemakkelijk verwijderen. Mocht de gellak toch nog wat vasthouden, dan kun je met een satéprikker de randjes loslaten en lucht onder de gellak toe laten. Dan moet het zeker lukken! Eventuele restjes die blijven zitten kun je verwijderen met een theelepeltje.

Was daarna je handen!

Blijf goed voor je nagels zorgen!

Belangrijk is dat je goed voor je nagels blijft zorgen. Dit doe je door je nagelriemen, nagels en huid rondom je nagels regelmatig in te smeren met nagelriemolie. Het liefst elke dag! Deze olie helpt bij het voeden en verzorgen van je nagels.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *