DIY | Pennenblik bekleden met restanten tafelzeil

DIY Pennenblik restanten tafelzeil
In dit artikel deel ik weer een leuke DIY. Wist je al dat je ontzettend leuke dingen kunt knutselen met restanten tafelzeil? Een aantal jaar geleden heb ik dit al eens gedaan, nu ging ik weer aan de slag. Het resultaat: een leuk pennenblik!

Knutselen met tafelzeil

Tafelzeil. Met een beetje creativiteit kun je hier erg leuke dingen mee knutselen! Een aantal jaar geleden deed ik dit al. Leuk tafelzeil kan best duur zijn. Toen ik zag dat TafelzeilOnline.com speciale knutselpakketten met restanten tafelzeil verkoopt voor een leuke prijs, besloot ik om het knutselen met tafelzeil weer eens op te pakken.

Tafelzeil wordt per meter besteld. Hierdoor blijven er soms restanten over die niet meer kunnen dienen als tafelkleed. Zonde! Gelukkig worden deze voor een leuke prijs aangeboden zodat de creatievelingen er mee aan de slag kunnen. Niets wordt weggegooid!

DIY: Pennenblik met restanten tafelzeil

Er zijn verschillende creatieve toepassingen met tafelzeil. Zelf heb ik ervoor gekozen om een pennenblik te bekleden. Deze DIY is vrij simpel en ook erg leuk voor knutselen met kinderen!

Benodigdheden:

  • knutselpakket tafelzeil
  • schoon blik
  • schaar, lineaal en potlood
  • dubbelzijdige tape (Action)
  • eventuele decoratie zoals lint, foam stickers e.d.

Het belangrijkste is natuurlijk om een leuk stuk tafelzeil te kiezen. Deze bepaalt immers de stijl van jouw pennenblik! Vervolgens meet je de breedte van jouw pennenblik op. Hier tel je 1 mm bij op zodat het zeil het hele blik zal bedekken en er geen randjes te zien zullen zijn. Deze afmeting (breedte) teken je af op de achterkant van het tafelzeil. De strook knip je uit en plak je met behulp van dubbelzijdige tape op het blik.

Daarna is het tijd om het pennenblik te versieren.  Ga op zoek naar leuke lintjes en stickers! Wie weet hang je er nog een leuke bedel aan? Dit kan volledig naar eigen inzicht.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *