Business Chick | Wat te doen als een bedrijf weigert te betalen?

bedrijf weigert te betalen incassobureau
Wanneer je goed aan de weg timmert als blogger zul je ongetwijfeld in contact gaan komen met bedrijven. Deze bedrijven willen, d.m.v. een samenwerking, adverteren via jouw kanalen. Hiervoor zul je misschien een product om te testen of een geldbedrag ontvangen. Mogelijk krijg je een keer te maken met wanbetalers. Wat te doen als een bedrijf weigert te betalen?

Geld verdienen met bloggen

Als blogger kom je in contact met bedrijven. Met deze bedrijven kun je op verschillende manieren samenwerken. Geld verdienen met bloggen kan, hier zijn verschillende mogelijkheden toe. Één daarvan is het schrijven van een advertorial. In dat geval betaald een bedrijf jou om hun product of dienst onder de aandacht te brengen op jouw blog.

Wanbetalers! Wat te doen als een bedrijf weigert te betalen?

Meestal verloopt een samenwerking prima! Soms komt het echter voor dat een samenwerking wat stroever verloopt of dat, na gebruik te hebben gemaakt van jouw diensten, het bedrijf weigert te betalen. Wat te doen in geval van wanbetalers?

Voorkomen is beter dan genezen!

Het blijft een feit: voorkomen is beter dan genezen! Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt zijn en eventuele voorwaarden duidelijk gecommuniceerd zijn via e-mail. Hanteer ook redelijke maar duidelijke betalingstermijnen om misverstanden te voorkomen!

Wanneer je een samenwerkingsverband aangaat waarbij een vergoeding overeengekomen is, vraag dan of je deze vergoeding vooraf kunt ontvangen. In dat geval ben jij er zeker van dat de kosten van jouw diensten gedekt zijn. Zo voorkom je dat de opdrachtgever niks meer van zich laat horen en je kunt fluiten naar je vergoeding, nadat jij de opdracht hebt afgerond.

Let it go

Soms is het beter om het los te laten. Heb je een aantal herinneringen gestuurd? Het is moeilijk om zoiets los te laten, maar vraag jezelf goed af of het na een aantal herinneringen nog wel de moeite waard is om hier tijd in te blijven steken. Gaat het om een paar tientjes? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om je tijd te investeren in iets waar je wél voldoening uit gaat halen.

Mochten de publicaties wel al online staan dan haal je deze natuurlijk offline! Zonde van je werk, maar het bedrijf heeft zich immers niet aan de afspraken gehouden. En nu? Let it go!

De hulp van een incassobureau inschakelen

Soms gaat het bij een samenwerkingsverband om een bedrag welke gewoonweg te groot is om te laten gaan. In dat geval is het waarschijnlijk wél de moeite waard om nog een poging te wagen.

Heb je een aantal herinneringen gestuurd maar weigert het bedrijf nog steeds te betalen? Wanneer je schriftelijk kunt aantonen welke afspraken er zijn gemaakt onder welke voorwaarden, dan kun je de hulp van een incassobureau inschakelen.

Laat de opdrachtgever middels een laatste waarschuwing weten dat je, wanneer het bedrijf weigert te betalen, helaas genoodzaakt bent om een incassobureau in te schakelen. In sommige gevallen zal deze waarschuwing genoeg zijn en zul je de betaling alsnog ontvangen!

Het kan zijn dat een betaling of zelfs reactie nog steeds uitblijft. In dat geval is het tijd om verdere stappen te ondernemen en te zorgen dat je wél betaald krijgt! Hiervoor is een handig incasso stappenplan. Het hoeft niet moeilijk te zijn!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *