Dit is hoe je een zomertuin verandert in een herfsttuin!

herfsttuin inspiratie wintertuin

De zwoele zomeravonden zijn voorbij. Zo ook de dagen waarop je tot in de late uurtjes geniet van het buitenzijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je de hele herfst binnen moet blijven en niet kan genieten van je tuin. Ga aan de slag en zorg ervoor dat jouw tuin klaar is voor het najaar! Zo kan jij genieten van je herfsttuin!

Van zomertuin naar herfsttuin

In de zomer is je tuin gericht op relaxen en barbecuen. Je houdt rekening met zonuren en misschien staat het zwembad zelfs op! Na een fijne zomer wil je natuurlijk zo lang en veel mogelijk blijven genieten van je tuin. En dat kan zeker, maar zorg er dan wel voor dat jouw tuin hierop is voorbereid. Het is natuurlijk zonde om in het voorjaar en de zomer hard te werken voor een nette en bloeiende tuin, om deze vervolgens in het najaar te verwaarlozen.

Ruim je zomerspullen op

Het beginnen van de herfst betekent dat het toch echt tijd wordt om zomerspullen op te ruimen. Laat het zwembad leeglopen en maak deze goed schoon. Zo kun je hem opbergen en volgend jaar weer opzetten. De barbecue wil je misschien ook binnenzetten, zodat deze het niet zwaar te verduren krijgt onder de veranderende weersomstandigheden. Maar een winterbarbecue kan ook erg leuk én gezellig zijn! Stop hem dus niet te ver weg in de garage, het tuinhuis of de opslag.

Van zomertuin naar herfsttuin inspiratie

Tuinmeubelen: winterbestendig of niet?

De start van het najaar is ook het moment om na te gaan of je tuinmeubelen winterbestendig zijn. Afhankelijk van welke tuinmeubelen je hebt en waar ze van gemaakt zijn, kan het zijn dat je deze moet beschermen voor heftige regenval en koude temperaturen. Soms moet je de meubelen inpakken, binnen opslaan of wat beschut in de tuin zetten. Bijvoorbeeld onder de overkapping. De winkel waar je jouw tuinmeubelen hebt gekocht of de producent ervan kan je adviseren over de winter.

Tuingereedschap voor de herfst

Bladeren die verkleuren en van de boom vallen zijn kenmerkend voor het najaar. Het heeft zo zijn charme! Een tuin vol met natte en rottende bladeren heeft dat dan weer minder. Het is dus wel zo slim om regelmatig de hark er even bij te pakken en je tuin netjes te houden. Staan er veel bomen in en rondom je huis? Dan is een bladblazer ook praktisch.

Verwarming

Is het buiten koud? Dan kun je terwijl je binnen bent alsnog genieten van je tuin, door het uitzicht vanuit je ramen. Er zijn manieren om ook buiten van je tuin te kunnen genieten als het weer en de temperaturen er niet naar zijn. Zo kan je onder een mooie tuinoverkapping droog zitten als het regent. Met een terrasverwarmer zit je zelfs heerlijk warm! Dat zorgt dus voor een heerlijke buitenruimte in je eigen achtertuin!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *