Wat is een Bullet Journal?

Ben jij een échte structuurfreak, gek op lijstjes en graag creatief bezig? Dan is een bullet journal iets voor jou! Wellicht ben je er al een begonnen, overweeg je om ermee te starten of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Wat de situatie ook mag zijn, ik beloof je: eenmaal begonnen ben je niet meer te stoppen!

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een boek waarin je alles kwijt kunt wat je graag opschrijft. Met alles, bedoel ik dan ook écht alles wat je maar wilt. Denk hierbij aan afspraken in agendavorm, to do lists, inspiratie maar ook aan bepaalde trackers. Met een tracker houdt je een een bepaald gegeven bij zoals je gewicht, ziekte, cyclus of mood.

Je kunt de bullet journal heel basic gebruiken, maar doordat je dit boekje helemaal naar wens kunt invullen is er ook ruimte voor creatieve uitspattingen. Zo kun je elke maand beginnen met een handgeletterde quote, een pagina opleuken met vrolijke washi tape of een creatieve lay-out voor je lijstjes bedenken.

Hoe start je met bullet-journaling?

Veel heb je niet nodig om te starten. Enkel een notitieboekje en pen of potlood zijn voldoende! Om alles makkelijk terug te kunnen vinden is een indexpagina handig, een inhoudsopgave. De paginanummers noteer je later, om ergernissen bij eventuele wijzigingen te voorkomen.

Afhankelijk van hoe je jouw bullet journal wilt invullen kun je nu een jaar-, maand-, en weekoverzicht creëren. Daarnaast kun je gebruik maken van een dagplanning en een mooie ruimte invullen voor verschillende lijstjes en trackers.

Nu er een basis ontstaan is, kun je hierop verder bouwen zoals je dat zelf wilt. Een gedetailleerdere planning, specifieke notities en leuke doodles. Be creative!

Mijn Bullet Journal

Dit boek is erg geschikt voor de starter! ‘Mijn Bullet Journal’ is een dik boek met gestippelde pagina’s waardoor tekenen en [recht] schrijven een stuk gemakkelijker gaat. Daarnaast bevatten de te winnen varianten een ‘Crash Course’, een korte handleiding met inspiratie en voorbeelden. Afhankelijk van de druk kan het papier wat dun zijn en last hebben van ghosting. Ghosting betekent dat pen doordrukt. Toch is deze bullet journal zeker leuk voor een starter en heeft het zijn uiterlijk met de ruime keuze uit prints natuurlijk mee.’Mijn Bullet Journal’ is verkrijgbaar bij de betere boekhandel voor €12,50.

Misschien vind je dit ook interessant

46 reacties

 1. Wat een superactie! Gek op lijstjes alleen zwerven die altijd overal. Hiermee kan ik hopelijk iets meer orde (en rust) creeeren. Ik zou graag de wit-gouden variant winnen.

 2. Ik zit er al tijdje over te twijfelen om er mee te beginnen. Ik heb nl. Overal briefjes liggen en het briefje dat ik nodig heb, is op dat moment weer nergens te vinden. Mijn geheugen is een zeef. Alles op 1 plek zou ideaal zijn en zeker als je daarin ook nog eens je creativiteit kwijt kan.
  De dots lijkt me het leukst.

 3. Wederom een leuke actie. Zit er al een paar weekjes over na te denken of dit iets voor mij zou kunnen zijn.. ben bang dat ik er te weinig tijd voor heb, maar het lijkt me ook heel ontspannend om het creatief aan te kleden..

  Om uit mijn comfortzone te stappen zou ik willen gaan voor de variant met de vogels, normaal te kleurrijk en zou ik eerder gaan voor een “rustige” variant, maar iets nieuws starten betekent dan ook echt nieuw, dus dan ook in een erg kleurig jasje..

 4. Oeh wat een gave winactie! Ik wil al een tijdje heel graag een bullet journal, van deze varianten vind ik die met de botanische print echt suuper gaaf! Ik zou hem goed kunnen gebruiken om planningen in te maken en al mijn to do lijstjes in kwijt te kunnen:)

 5. Ik doe heel graag mee, lijkt me heerlijk om alles uit mijn hoofd op papier te krijgen. En dat ook nog op een creatieve manier.

  Ik vind die met de gekleurde metallic dots echt super leuk.

  Nu maar duimen .

  Reactie op winpost✅, Fb geliked✅, reactie op andere blog✅, Insta geliked✅.

 6. Jaaaa wat een leuke actie. Ik vind Bullet Journals geweldig, ben bijna toe aan mijn tweede. Ik ga dan ook voor de wit met gouden variant, ik vind ‘m prachtig en zo klassiek. Ik gebruik de Bujo werkelijk overal voor. Ik volg je op FB en Insta!

 7. Met die stippen vind ik zo gaaf! De eerste lijst die ik bij zou houden is een lijst met bloggers die ik leuk vind en en lijst met inspiratie voor handlettering/bullet journals. Tevens zou ik er de heerlijkste recepten in verwerken 😀

 8. Wit met goud graag! Vind het een supergave actie.
  Doe niet veel met lijstjes, favoriete is “Mijn bestemmingen” voor de komende vakanties.

 9. Wat leuk dat je dit doet. De botanic vind ik heel mooi. Ik wil mijn hoofd er mee leeg maken zodat er weer ruimte komt om mooie nieuwe dingen te bedenken. Verhalen over mijn beestjes en de tuin. Mijn zaai- en pot-kalender Praatpapiertje over de dingen can de dag en ohohoh structuur krijgen in mijn huishouding

 10. Ik zou heel graag die met de bloemetjes willen. Ben nog niet zolang bezig maar helemaal verslaafd! Tis zo fijn om te doen, echt ontspanning en het geeft me veel structuur en overzicht. Daarom ben ik ermee begonnen. Maar met de meivakantie gaan we een rondreis maken langs de oostkust van Amerika en daarvoor wil ik graag een aparte journal zodat ik die ik nu heb rustig en overzichtelijk kan houden!

 11. Ben erg geintersseerd in het starten van een bujo. Ben mijzelf nu aan t verdiepen. Nu gebruik ik mijn agenda nog om lijstjes enzo te maken.
  Die met stipjes vind ik wel erg leuk!

 12. Graag. Echt super gaaf. Welke variant maakt niet uit. Vind ze allemaal iets moois hebben.
  Ben kort geleden gestart maar de pagina’s vliegen er doorheen. Dus alvast de volgende klaar hebben liggen is erg fijn

 13. Wat een leuke en interessante blog ik zou graag de goud met witte variant willen winnen!
  Instagram: thirarouwenhorst
  Facebook: Thira Rouwenhorst

 14. Wat leuk. Ben begonnen in een goedkope bujo en niet zo tevreden. Drukt veel door en had het vanaf het begin een andere indeling van de pagina’s moeten maken. Het is nu niet zo heel logisch. Dus dit is een mooi land om overnieuw te beginnen. Vind de wit met goud erg leuk maar de gekleurde stippen ook. Moeilijke keuze

 15. Wat een leuke Actie! Ik ben net met bullet journalung gestart. Die met de botanische print ziet er wel ongelooflijk mooi uit het zou super zijn om die te winnen!

 16. Wat een leuke actie die precies op het juiste moment komt. Ik heb van de week mijn bachelor afgerond en ga aankomende vrijdag aan de master human biology starten. Deze bullet journal zou dus goed van pas komen. Ik zou gaan voor de botanische print. Past wel een beetje bij een biologie studie ookal is het de medische variant

 17. Ik wil al zo lang beginnen met een bulletjournal, maar het komt er maar niet van. Van de zomer ga ik mijn droomreis naar Australië maken. Hopelijk trekt deze leuke actie mij over de streep en mag ik mijn mooie avonturen vastleggen in journal met stipjes 🙂

 18. Leuke actie kom net via fb hier ga van de week even rustig (nou ja rustig ik heb chaos in mijn hoofd) doorlezen wat een bullet-journal is, om rust te krijgen in mijn hoofd en tevens ook weer creatief te zijn als ik er 1 win graag degene met bloemetjes

 19. Hele leuke actie, ken het gegeven Bullet Journal nog niet zo lang, en zou graag willen beginnen. De Botanische tuin vind ik erg mooi!

 20. Super leuke actie! Ik ben net begonnen in een boekje van de hema.. maar bevalt me totaal niet! Dit zou echt super zijn. Ik zou voor de goud witte variant kiezen!

 21. Ah ik zit al zo lang te twijfelen om te beginnen of niet!
  Als ik er eentje zo verleidelijk in huis zou hebben liggen kan ik eindelijk mn gedachten en creativiteit erin verwerken!
  Ze zijn alledrie supermooi, maar de wit/goud variant past dan toch het meeste bij mij 🙂
  (Ik probeer je steeds te volgen op insta maar het blijft mn pogingen blokkeren, ik weet niet waar dat aan ligt? Mijn account is in ieder geval _manonnx en ik volg je nu ook pp fb!)

 22. Iedereen moet altijd om mij lachen. Ik met mijn lijstjes, ik ben er gek op. Telkens wanneer ik een schriftje zie moet ik er weer een nieuw lijstje inzetten. Natuurlijk ben ik door al die verschillende schriftjes niet toegekomen om ze af te maken. Nu heb ik de kans om ze in 1 schrift samen te voegen. Wat een uitkomst zo’n bujo. Ik ben helemaal fan van de botanische versie. Super idee zo’n bujo!

 23. Oh dit zou zeker wel iets voor mij zijn, ik kan toch mijn creativiteit in kwijt en met mijn verschrikkelijke vergeet achtige grijze hersencellen zou ik zo maar eens ergens weer op tijd kunnen komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *