Fotolijstjes DIY’en voor mijn hal

fotolijstjes diy

Laatst heb ik 2 plankjes opgehangen in mijn hal en daar wilde ik wat leuke lijstjes op neer zetten. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het DIY’en van fotolijstjes. Zo geef ik simpele fotolijstjes een leuke make-over waardoor ze helemaal bij mijn stijl passen. Kijk je mee?

Passepartout versieren

Soms komt een fotolijst met een passepartout. Dit dient eigenlijk om de foto of het kunstwerk te beschermen, door afstand te creëren tussen het glas en de foto. Maar heb je er ooit aan gedacht om juist van de passepartout zelf een klein kunstwerkje te maken?

Bij de Action ben ik op zoek gegaan naar mooie fotolijsten met passepartout. Uiteindelijk heb ik gekozen voor 2 dezelfde gouden lijsten omdat dit het beste bij mijn idee en stijl past. Maar je zou ook kunnen gaan voor een andere kleur lijst, en er eventueel zelfs voor kunnen kiezen om de lijst zelf ook te schilderen.

fotolijst dIY

Ik heb kwasten en acrylverf tevoorschijn gehaald en ben aan de slag gegaan. De passepartouts heb ik beschilderd met een simpel streeppatroon in de kleuren groen en roze: dit zijn kleuren die ik veel in mijn interieur heb. Zie je wat voor een leuk, speels en uniek effect dit geeft? En iedereen kan dit! Want zelfs met mijn trillerige handjes en niet-perfecte lijnen zorgt het voor een enorm leuk resultaat. Juist een handgemaakt en handgeschilderd effect is op dit moment helemaal in.

Fotolijst schilderen

Ook ging in nog aan de slag met een ander fotolijstje. Bij de Action vond ik namelijk hele schattige, kleine fotolijstjes in pastelkleuren. Ze zijn er in een ronde en ovalen vorm en kosten maar 0,89. Ze zijn gemaak van ongeglazuurd porselein en daardoor makkelijk overschilderbaar. Dat is dan ook wat ik heb gedaan. Je kan ze dus makkelijk in een andere kleur schilderen als dat je beter zint dan de pastelkleuren, maar je kan ook kiezen voor een leuk patroontje. Zelf ben ik weer aan de slag gegaan met dezelfde kleuren – roze en groen – en heb deze om en om gebruikt.

Het resultaat is precies zoals ik wilde. Hoe leuk zijn deze fotolijstjes geworden? Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om eens anders naar fotolijsten te kijken en er een creatief project van te maken!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *