Welke winkels zijn open op Koningsdag?

Winkels open Koningsdag 2024

Koningsdag is een dag vol festiviteiten, vrijmarkten, muziek en oranjegekleurde straten. Maar wat als je op deze feestelijke dag boodschappen moet doen of wilt winkelen? Zijn de winkels open met Koningsdag? Dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer is het Koningsdag?

Elk jaar vieren we Koningsdag op 27 april, tenzij deze datum op een zondag valt; dan wordt het feest een dag eerder gehouden. Het is een nationale feestdag, waarop veel Nederlanders vrij zijn van werk en school, en de straten oranje kleuren om de verjaardag van de koning te vieren.

Koningsdag 2024 valt op zaterdag 27 april.

Winkels mogen open

Op Koningsdag hebben winkeliers de mogelijkheid om hun deuren te openen, maar er is geen eenduidig antwoord op de vraag of alle winkels open zijn. De beslissing ligt bij de individuele ondernemers, en deze kan variëren op basis van de locatie en het type winkel. Supermarkten in grote steden zijn vaak open, zij het met aangepaste openingstijden, terwijl kleinere boetieks of familiezaken ervoor kunnen kiezen de dag vrij te nemen.

(kleine) ondernemers houden winkels gesloten op Koningsdag 2024

Niet alle ondernemers kiezen ervoor om hun winkel open te houden met Koningsdag. Velen besluiten hun winkels te sluiten om zelf deel te nemen aan de festiviteiten, tijd door te brengen met familie en vrienden, of simpelweg te genieten van een dagje vrij. Het is dus aan te raden om vooraf te controleren of je favoriete winkel open is voordat je op pad gaat.

Toegankelijkheid & locatie

De opening van winkels op Koningsdag is sterk afhankelijk van de locatie en toegankelijkheid. In stadscentra, waar de grootste Koningsdagactiviteiten plaatsvinden, kunnen sommige winkels gesloten zijn vanwege de drukte of beperkte toegankelijkheid. Winkeliers moeten ook rekening houden met eventuele straatafsluitingen of beperkingen door gemeentelijke verordeningen tijdens de festiviteiten.

Ga naar de vrijmarkt

Koningsdag staat bekend om zijn vrijmarkten, waar mensen tweedehands spullen kunnen kopen en verkopen. Het is een leuke mogelijkheid om unieke stukken te scoren én op zoek te gaan naar de beste koopjes. Wil je goed voorbereid op pad gaan? Lees dan ook 10 tips voor de vrijmarkt.

Online aanbiedingen op Koningsdag 2024

Zijn je favoriete winkels gesloten en is de vrijmarkt niet aan jou besteedt, of regent het de hele dag? Dan kun je altijd nog online winkelen. Veel webshops houden speciale Koningsdagacties of -kortingen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *