Een aanzoek doen? Dit moet je weten over verlovingsringen!

Verlovingsring kopen

Als jong meisje droom je er vaak al van: een sprookjesachtige bruiloft in een prachtige witte bruidsjurk! Maar daar gaat eerst een verloving aan vooraf. Dat is de belofte aan elkaar om te gaan trouwen. Verlovingsringen staan symbool voor deze mooie belofte, en omdat het een bijzonder moment in jullie leven is wil je natuurlijk een bijzondere verlovingsring als aandenken!

Wat is een verlovingsring?

Een verlovingsring is dus een ring die wordt gegeven bij de verloving. Als geschenk en symbool voor de belofte met elkaar te trouwen. Deze ring wordt traditioneel gedragen aan de linkerhand.

Verlovingsringen

Hoe ziet een verlovingsring er uit?

Het belangrijkste aan een verlovingsring is dat hij symbool staat voor jullie liefde en belofte om elkaar te trouwen. In principe kan elke ring dus een verlovingsring zijn!

Klassieke verlovingsringen zijn (wit)gouden ringen met één grote kleurloze steen, vaak een diamant. Dit type ring heet een ‘solitair ring’. Belangrijker is dat het gouden sieraad naar de smaak van je partner is. Zo wordt het aanzoek en het aandenken nóg persoonlijker. De verlovingsring kan dus ook ook heel eenvoudige ring zijn, of juist een opvallende variant met een grote blauwe saffier steen. Net wat bij jullie past! Er is geen goed óf fout bij het kiezen van een verlovingsring, alleen maar liefde!

Ringmaat voor een verlovingsring

Als je een verlovingsring gaat kopen dan is dat hoogstwaarschijnlijk een verrassing! Maar hoe weet je dan wat de juiste ringmaat van je partner is? Je wil natuurlijk wel dat de ring past!

Om die reden kan het handig zijn om stiekem een ring van je aanstaande verloofde mee te nemen naar de juwelier. Deze kan de ring dan opmeten en je vertellen wat de juiste ringmaat is. Een andere optie is om de gok te nemen en eventueel, na het aanzoek, de verlovingsring op maat te laten maken zodat deze perfect past!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *