Wat zijn de voordelen van een industriële kast?

Industriële kast industrieel

Industrieel wonen is helemaal hip, steeds meer mensen zien de voordelen van een industriële inrichting. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker dat oude fabriekslampen worden omgebouwd om deze vervolgens in huizen op te hangen. Dit geeft een stoere look in huis en kan in meerdere woonstijlen gemixt worden. Wat die voordelen van een industriële kast verder zijn, lees je in dit artikel. 

Tijdloos

Een industriële inrichting is tijdloos. Het is niet seizoensgebonden en je kunt het met allerlei materialen combineren. Dit maakt een industriële inrichting tijdloos en erg duurzaam. Als jij nu een kast koopt, kan hij over 20 jaar nog steeds mee. Zulke meubelstukken zijn dus zeker een goede investering. Je kunt je kast elk seizoen weer anders laten lijken, door steeds te wisselen van gekleurde accessoires. In de zomer kun je er roze of oranje kussentjes of tierelantijntjes inzetten, om vervolgens in de winter weer naar wat donkerdere kleuren te gaan. Zo blijf je spelen met de seizoenen en wordt je kast nooit saai. Elk seizoen heb jij weer een nieuwe kast in huis. 

Duurzaam

Een industriële kast gaat jarenlang mee, waardoor het een duurzame investering is. Daarnaast heeft het nog een ander groot voordeel: je kunt industriële meubels namelijk maken van oud staal. Hierdoor hoef je het niet weg te gooien, in feite recycle je de stalen grondstoffen. Als jij heel erg met het milieu bezig bent, is dit vast een fijne keus voor jou! Door de metalen en houten materialen te recyclen, spaar je het milieu. 

industrieel interieur

Stoere look

Met industriële meubelstukken creëer je in een handomdraai een stoere look in huis. Je kunt dit erg makkelijk combineren met wat ‘lievere’ materialen en kleuren om er zo een balans in te brengen. Industriële meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, beton, metaal en strakke lijnen. 

Krasvast

Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van oud hout, maakt het niet zoveel uit als er krassen op komen. Dit geeft juist een extra stoere look. Daarnaast is metaal en beton kras vast, dus ideaal voor huishouden met kleine kinderen. Het is zogezegd hufterproef. 

Een kast op maat

Je kunt industriële meubels kant en klaar kopen in de winkel, maar je kunt er ook voor kiezen om een kast op maat te laten maken. Op die manier kun je de hele ruimte benutten in huis en laat je geen hoekje onbenut. Je hebt verschillende soorten industrieel, je kunt bijvoorbeeld voor een hele zwarte kledingkast kiezen, of een gecombineerde metalen en houten kledingkast

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *