Aanrader: creatieve workshop keramiek schilderen doen

keramiek schilderen workshop

Zin in een creatieve workshop? Overweeg dan eens een workshop keramiek schilderen, waarbij je jouw eigen stuk servies gaat versieren. Denk aan een bord, serveerschaal of voorraadpot. Helemaal in jouw stijl! Dat klinkt toch als een heerlijke creatieve activiteit om te ondernemen met vriendinnen? Wil je meer weten over zelf servies schilderen en waar je dit kan doen, lees dan snel verder!

servies schilderen workshop

Workshop keramiek schilderen doen

Hoe leuk is om het samen met je zus, moeder, tante of vriendinnen een creatieve activiteit te doen? Bijvoorbeeld voor een verjaardag, als vrijgezellenfeest activiteit of gewoon om gezellig iets te ondernemen. In dat geval is het een goed idee om een workshop te volgen. Zo wordt alles je ontzorgd; je wordt voorzien van alle benodigdheden en vaak zelfs van een drankje met wat lekkers. Een super leuke en toegankelijke manier dus om eens iets nieuws uit te proberen!

Keramiek schilderen is een workshop die op dit moment populair is. Misschien heb je op social media wel al filmpjes voorbij zien komen van zelfgeschilderd servies? Tijdens een workshop keramiek schilderen ga je zelf aan de slag met het schilderen van servies. Hierbij kun je jouw creativiteit de vrije loop laten! Wat voor iets je gaat beschilderen met speciale keramiekverf hangt af van de workshop die je volgt. Op sommige plekken zal iedereen hetzelfde soort keramiek product gaan versieren. Op andere plekken kan je zelf kiezen wat je wil schilderen en wordt de prijs gebaseerd op hetgeen je kiest.

workshop keramiek schilderen

Servies schilderen; hoe gaat het te werk?

Voor als je je afvraagt wat je nou gaat doen tijdens zo’n activiteit keramiek of servies schilderen; daar vertel ik je graag meer over. Laten we er vanuit gaan dat je servies gaat schilderen. Je krijgt dan een ongeglazuurd keramiek product om te beschilderen. Dit ziet er wit uit. Als je genoeg inspiratie hebt – handig om thuis alvast wat ideetjes op te doen! – is het tijd om aan de slag te gaan. Je gaat dan een ontwerp tekenen op jouw keramiek product en dit is je schets. Als je hier tevreden over bent, dan is het tijd om kleur aan te brengen door te schilderen met speciale keramiekverf. Deze verf ziet er licht en mat uit. Het resultaat zal je echter gaan verbazen!

Als jouw servies helemaal klaar is laat je deze waarschijnlijk achter. Deze wordt vervolgens voor jou geglazuurd. Dit gebeurt door jouw bord, pot of schaal helemaal onder te dippen in een bepaalde vloeistof: de glazuur. Vervolgens wordt dit afgebakken in een speciale keramiek oven.

Als jouw kunstwerk gebakken is, kun je deze afhankelijk van de gemaakte afspraken ophalen of thuis verwachten.

Waar kan je een workshop keramiek schilderen doen?

Door heel Nederland worden workshops keramiek en servies schilderen gegeven. Hieronder heb ik een aantal van deze plekken, waar je terecht kan voor keramiek schilderen, voor je verzameld. De manier waarop de workshop wordt gegeven en wat hierbij inbegrepen is verschilt per locatie.

Keramiek schilderen Brabant

  • Heesch – Clay CafĂ©

Keramiek schilderen Utrecht

  • Utrecht – Fiore
  • Eemnes – De Keramiek Fabriek

Keramiek schilderen Maastricht

  • Maastricht – Kleur het Kopje

Keramiek schilderen Amsterdam

  • Pansy – Amsterdam

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *