HANDLETTERINGBOEKEN VAN DUTCHBOOK


Het zal je niet ontgaan zijn, handlettering is hip en happening! Ook Dutchbook heeft een tweedelige serie handletteringboeken uitgebracht waar ik je vandaag graag meer over vertel. Daarnaast geef ik je een kleine sneak peek uit het boek én heb ik een toffe winactie voor je! [ GESLOTEN ]

De handletteringboeken zijn mooi vormgegeven waardoor ik nieuwsgierig word naar de inhoud. De boeken zijn vierkant en hebben een zachte maar stevige kaft welke is bedrukt met een leuke handletter-print. Zoals je al las zijn er twee delen: ‘Boek één – Basisboek voor starters’ en ‘Boek twee – Voor gevorderden’. Boek één heeft een zwarte kaft en boekt twee beschikt over een wit met roze kaft.


Hierboven alvast een sneak peak uit de boeken! Elk boek bevat 64 pagina’s met inspiratie, oefeningen en ontwerpen. Boek één bevat simpelere lettertypes en andere oefeningen en behandelt echt de basic doodles. Desondanks ben ik van mening dat dit boek ook erg leuk is voor gevorderden.

Boek twee diept de basics meer uit en hierin ga je gedetailleerder aan de slag. In de foto hierboven zie je dat ook terug. Het bovenste boek is ‘Boek één’ en het onderste boek, met meer aangeklede letters, is ‘Boek twee’. Links in het boek staat voorbeelden van een lettertype welke je op de rechterbladzijde zelf kunt herhalen en oefenen.

Zoals je waarschijnlijk wel ziet ben ik voor het maken van de foto’s nog niet zelf aan de slag gegaan. Ik hoop met deze boeken de rust op te zoeken tussen de drukke feestdagen door. Wel heb ik de boeken goed bekeken en doorgebladerd en kan ik vertellen dat ik erg enthousiast ben geworden. De boeken staan echt bomvol met leuke ideeën en oefeningen!


Ben jij ook benieuwd geworden naar deze boeken en wil je hiermee aan de slag? Dan heb ik goed nieuws: Ik mag 10 x 2 exemplaren weggeven namens Dutchbook! Ik zal 5 boekensets weggeven via de blog en 5 x 2 exemplaren weggeven via de Facebookpagina van A lot like LOT. Je mag via Facebook én de blog meedoen om extra kans te maken!

Om kans te maken via de blog vraag ik je om een leuke reactie achter te laten op dit artikel. Weten hoe je kans maakt via Facebook? klik hier! De winnaars worden 26 november gecontacteerd.

Mocht je deze boeken niet winnen [ of geen geduld hebben, haha ] , niet getreurd! Deze toffe handletteringboeken zijn verkrijgbaar bij Action en bij Dutchbook

-samenwerking-

Update: Van harte gefeliciteerd Janneke, Rosita, Linda Raaijmakers, Marta en Anne Laros!

Misschien vind je dit ook interessant

14 reacties

 1. Waar zal ik eens beginnen
  Ik zit even te verzinnen
  En ik zal gelijk heel eerlijk wezen
  Ik heb ze nog nooit gelezen
  Maar ik ga dus van mijn kant
  Jou blogs lezen…Interresant
  En ja, ik ben zeer benieuwd wat je schrijft
  Dus hoop dat jou blog nog heel lang blijft

 2. Onze tweeling Lucas & Eva mogen vanaf vrijdag wennen op school en vanaf 5 december mogen ze dan echt naar school. het lijkt me geweldig om dan meer te gaan handletteren dus deze boeken zou ik heel erg graag willen winnen 😀

 3. Oh wat geweldig lijkt me dit! Zou ik dan eindelijk een mooier, beter leesbaar handschrift krijgen? Dat basis-boek is helemaal perfect voor mij.

 4. Ooooo ik zou dit toch wel zo geweldig vinden A lot like Lot….Ben heel erg benieuwd naar deze fantastische boeken van Dutchbook. Fingers crossed!

 5. Ik heb brush pennen gekocht en een ouderwetse kroontjespen, allemaal in de hoop ooit goed in handlettering te worden. Ik bak er alleen nog niks van en kan alle hulp gebruiken- dit boek lijkt me een goed begin!

 6. Lijkt me super leuk ik probeer soms wat woorden in mijn tekeningen te verwerken en dit zal dus perfect bij me passen om het nog beter en mooier te kunnen daarom waag ik graag een kansje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *