Tips om te ontspannen van iemand die dit moeilijk kan

Tips om te ontspannen ontspanningstips

Ik kan vaak moeilijk ontspannen. Dit zorgt ervoor dat ik ook regelmatig moeilijk in slaap kom. Omdat ontspanning erg belangrijk is voor ons welzijn probeer ik meer te ontspannen. In dit artikel deel ik tips om te ontspannen. Juist omdat ik dit zo moeilijk kan en deze dingen hierbij wél helpen, kunnen de ontspanningstips jou misschien ook helpen!

Tips om te ontspannen

Ik kan dus echt heel moeilijk ontspannen. Ik sta namelijk altijd “aan”. Zo ben ik in mijn hoofd de dag aan het verwerken, denk ik aan dingen die ik de komende tijd moet doen of zijn radartjes aan het draaien en ontwikkelen ze ideeën over wat ik wil doen. Het is vaak dan ook erg moeilijk om te ontspannen en tot rust te komen.

Toch zijn er wel wat dingen die mij helpen om enigszins te ontspannen. Deze dingen deel ik graag met je. Wellicht helpt het jou ook!

Geurkaars branden

Ontspanning is voor mij voor een groot deel gekoppeld aan geur. Ik houd ontzettend van fijne geurproducten en tegelijkertijd zijn het ook deze producten die bijdragen aan mijn ontspanning. Zo brand ik graag een geurkaars met rustgevende geur ter ontspanning. Voor deze ‘mood’ kies ik graag voor kaarsen met geurnoten van bijvoorbeeld eucalyptus, houtsoorten, lavendel of munt. De Kneipp Goodbye Stress geurkaars is ook een echte aanrader!

ASMR

Heb jij al eens van ASMR gehoord? ASMR staat voor ‘autonomous sensory meridian response’ en zorgt – als je er gevoelig voor bent – voor tinteling op het hoofd. Zelf ben ik hier gevoelig voor en voor mij werkt het dus ontspannend. Ik zoek voor het slapengaan of als ik overdag een ontspanningsmoment nodig heb graag een ASMR video op. Er zijn ook veel mensen die juist helemaal niets met ASMR hebben en er – in negatieve zin – de kriebels van krijgen. Als je nog niet bekend bent met ASMR is het de moeite waard om het eens te proberen. Wellicht werkt het voor jou, net zoals voor mij, wél ontspannend!

Pillow mist

Zoals ik al schreef speelt geur voor mij een grote rol als het gaat om ontspanning. Het is dan ook om die reden dat ik graag gebruik maak van een pillow mist als ik ga slapen. Door het sprayen van een pillow mist adem ik een ontspannende geur in wanneer ik op mijn kussen lig. Een pillow mist koop je bijvoorbeeld bij Bath & Body Works. Een andere aanrader is de The Ritual of Jing pillow mist van Rituals. Die laatste gebruik ik de laatste tijd erg vaak.

Thee drinken

Misschien klinkt het stom, ik weet het niet. Toch is het zo dat het drinken van thee bijdraagt aan mijn ontspanning. Misschien is het gewoon zo dat ik thee associeer met ontspanning. Ook van thee komt een – vaak warme, kruidige en ontspannende geur – af en ik kan intens genieten van een warme slok hiervan.

Hoe mijn ideale ontspanningsmoment eruit ziet? Geurkaarsje aan, kop thee in mijn handen en genieten van een ASMR video!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *