Tips om van de badkamer joúw badkamer te maken: voor een fijn, veilig en vertrouwd thuisgevoel

Thuisvoelen in de moderne badkamer

Een badkamer is de plek waar je je dag begint en de dag eindigt. Een ruimte in huis waar je je kwetsbaar opstelt: letterlijk naakt. Het is dan ook belangrijk om je badkamer persoonlijk te maken, zodat jij je er echt fijn, veilig en vertrouwd voelt.

moderne badkamer thuisgevoel

Tips om je thuis te voelen in je eigen badkamer

In een moderne badkamer zul je je al snel thuis voelen. Dat komt doordat deze badkamers zich goed lenen voor het toevoegen van persoonlijke elementen, die jou een goed gevoel geven.

Ook kan het zijn dat jij je moderne badkamer nog helemaal zelf gaat samenstellen. Met een een vloer, tegels, badmeubels en een indeling van jouw keuze kan het niet anders dan dat de nieuwe badkamer aansluit bij jouw levensstijl.

Is de badkamer al klaar? Dan zijn er een aantal dingen die je eraan kan toevoegen om er echt joúw badkamer van te maken!

1. Voeg een favoriete geur toe

We hebben de neiging om – onbewust – geuren te koppelen aan emoties. Zo zijn geuren ook een manier om je humeur te beïnvloeden. Het toevoegen van een signature scent aan jouw badkamer zal je een herkend en vertrouwd gevoel geven wanneer je de ruimte inloopt. Een ontspannende geur past goed bij de ruimte, maar kies vooral een geur waar jij van geniet!

2. Duurzame gadgets voor in de badkamer

Welke waarden zijn belangrijk voor jou? Een moderne badkamer leent zich perfect voor persoonlijke aanpassingen, dus er is vast een manier te bedenken om deze persoonlijke waarden in je badkamer te verwerken. Als duurzaamheid iets is wat je erg belangrijk vindt, dan kun je kiezen voor duurzame badkamer gadgets zoals een waterbesparende douche of douchetimer. Maar duurzaamheid kun je ook doorvoeren in de kleinere dingen zoals beauty items: bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes en verpakkingsvrije zeep.

3. Handdoeken in jouw favoriete kleur

Handdoeken zijn items in de badkamer die je makkelijk kan verwisselen en aanpassen op jouw smaak. Trek je bij iemand in? Dan kun je met handdoeken makkelijk van diegene zijn badkamer jullie badkamer maken!

Het klinkt misschien suf, maar handdoeken zijn iets heel persoonlijks. Ze kunnen je ervaring in de badkamer helemaal maken óf breken! De één heeft het liefst stugge ruwe handdoeken, terwijl de ander een voorkeur heeft voor hele zachte. En waar de een het prima vindt om zich met een normale handdoek af te drogen, wikkelt iemand anders zich het liefst helemaal in een grote badhanddoek. Handdoek voorkeuren zijn dus heel persoonlijk!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *