Review Marcel’s Green Soap shampoo bars | shampoo in vaste vorm

Marcel's Green Soap Shampoo Bars Argan & Oudh

Ben jij al bekend met shampoo bars? Ze zijn duurzamer in gebruik dan gewone shampoo én makkelijk voor op reis, voor als dat weer mag. Ook Marcel’s Green Soap heeft tegenwoordig drie shampoo bars op de markt en ik mocht ze uitproberen!

Wat is een shampoo bar

Een shampoo bar is shampoo, maar dan in vaste vorm. Deze neemt minder plek in dan shampoo in een fles én gaat langer mee. Door zijn vaste vorm kan hij vrij van plastic worden verpakt of – zoals Lush dat doet en noemt – zelfs ‘naked’ worden verkocht.

Een naar mijn inziens groot bijkomend voordeel aan de vaste vorm van shampoo is dat je deze zonder problemen mee op reis kan nemen. Dan houd je extra ruimte over voor andere vloeibare producten, waarvan je maar een kleine hoeveelheid mee mag nemen in het vliegtuig.

Marcel's Green Soap shampoo bars

Marcel’s Green Soap shampoo bars

Het merk Marcel’s Green Soap doet 3 beloftes, namelijk:

  • Ruikt fantastisch
  • Heerlijk in gebruik
  • Eco-vriendelijk

Waar het merk eerst voornamelijk bekend stond om zijn geweldige schoonmaakproducten (ruiken écht lekker!), heeft het de afgelopen tijd uitgebreid naar verzorgingsproducten zoals shampoo, showergel en deodorant.

De shampoo bars zijn er in 3 klassieke Marcel’s geuren: ‘Argan & Oudh’, ‘Vanille & Kersenbloesem’ en ‘Tonka & Muguet’.

Argan & Oudh

Marcel’s Green Soap zegt dat je je met deze geur in het sprookje van 1001 nachten waant. On point! Eerlijk gezegd denk ik niet dat er een betere manier is om deze geur te omschrijven. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

Vanille & Kersenbloesem

Deze geur omschrijf ik als vrolijk. Kersenbloesem staat symbool voor lente en is vrij subtiel aanwezig in de geur. Vanille vind ik áltijd lekker. Prima geur dus!

Tonka & Muguet

De shampoo bar in de geur Tonka & Muguet ruikt wat zwaarder met tegelijkertijd een frisse ondertoon. De geur kan mogelijk meer als een ‘mannengeur’ worden ervaren. Zelf vind ik de geur lekker. Na gebruik blijft er niet zo’n sterke geur achter, wel een frisse toon.

Marcel's Green Soap shampoo bars

In gebruik

Persoonlijk vind ik de shampoo bars van Marcel’s Green Soap erg fijn in gebruik! Eerst maak je je haren nat en ook de shampoo bar. Deze kun je vervolgens opschuimen in je handen of direct over je haar wrijven. Dat laatste vind ik zelf het fijnste. Ook dragen de shampoobars bij aan een plasticvrije badkamer.

Marcel’s Green Soap shampoo bars kosten €4,99. Hier doe je behoorlijk lang mee!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *